Det Ă€r sĂ„ fint att se pojkarna ihop! –Betty Ă„ Hokka Ă€ mina bĂ€sta vĂ€nner sĂ€ger Ulf med troskyldig min. Tror Folke kommer fĂ„ leva med sitt smeknamn resten av livet. För nu sĂ€ger vi Hokka till honom oftare Ă€n hans riktiga namn. IgĂ„r morse byggde barnen klossar. De anvĂ€nder Bandu-spelet men leker och bygger istĂ€llet för att spela.

Ulf somnade sĂ„ hĂ€r i fĂ„töljen. Det Ă€r precis som Bertil nĂ€r han var liten. Han kröp in nĂ„gonstans – under ett bord, pĂ„ en köksstol, i ett skĂ„p eller pĂ„ ett trappsteg och somnade.

Farmor har hÀlsat pÄ. Hon gör sÄ skojiga överraskningstallrikar till barnens mellanmÄl. Man skÀr upp, bryter, skalar och lÀgger iordning lite smÄtt och gott som till synes kanske inte alls passar ihop. Men eftersom allt Àr sÄ smÄtt skuret och sÄ plockigt upplagt brukar det slinka ner i vÀrldens fart. Bra tips om man har matkrÀsna barn som sÀllan Àr sugen pÄ nÄgonting konkret som man föreslÄr.

Och sĂ„ fick jag nog av vĂ„r stökiga veranda. Den brukar vara en katastrof varje vĂ„r eftersom den fungerar som förrĂ„d. Nu hivade jag ut en gammal stol, ett gĂ€ng halvdöda blommor, tuggade hundben, vissnande granris, julpynt, och mycket annat. Sedan hjĂ€lpte Bertil mig med att dammsuga och sĂ„pskura. Det Ă€r sĂ„ hĂ€rligt att göra pĂ„ vĂ„rt oisolerade altangolv. Bara att hĂ€lla ut en massa sĂ„pvatten och sedan gĂ„ loss med borste. Man fĂ„r sĂ„n lust att göra en Pippi och Ă„ka skridskor/skurborste över alltihop! Skurvattnet efter denna behandling var nĂ€stan svart. Huuuu…

För att fira stÀdningen och verandans invigning för sÀsongen slÀngde jag ihop en tuppkaka

Receptet hittar du hÀr!

Perfekt nÀr man inte har nÄgot annat fikabröd hemma. Jag toppade den med rostad kokos och det blev riktigt gott. HÀr Àr receptet pÄ tuppkakan!

Det var sÀkert upp emot 25 grader pÄ verandan igÄr. Barnen tog av sig till underklÀder.

Jag dukade upp med min nya gamla kaffekanna, de nya cremefÀrgade loppiskopparna och smÄ pÄskliljor.

Mmmmm!

Sedan fikade vi och suckade över hur hÀrligt det Àr att verandan nu Àr invigd för sÀsongen och att vÄren Àr pÄ intÄgande. Bertil tyckte att stunden krÀvde lite nationalsÄng sÄ han och farmor stÀmde upp.

Kaffe och kaka – lĂ„t dig vĂ€l smaka!

Sedan rusade alla barnen uti i bara t-shirt, lekte med sina kompisar, klÀttrade i trÀd och kÀnde livet i sig. Jag fick ligga sjÀlv pÄ verandan och lyssna pÄ fÄgelkvittret och kÀnde hur hÀrligt det Àr att ha lite större barn nu som kan roa sig sjÀlva.

Och hur lugnt och skönt det blir inomhus nÀr barnen kan börjar vara ute.

Nu doftar hÀr av linoljesÄpa, varmt trÀ och tinande snö. Och idag ska jag sitta hÀr i solen och skriva pÄ min nya bok!

Hoppas helgen var mild mot dig och att du fÄr en underbar vecka.