Ett vackert gammalt linneskÄp, en öronlappsfÄtölj eller en Àkta matta. Det Àr sÄ lÀtt att tÀnka pÄ de dÀr stora loppis- och auktionsfynden som de som verkligen rÀknas. Jag mÀrker dock ofta att det Àr smÄsakerna som jag uppskattar mest i slutÀndan. Att hitta en underbar visp som ligger bra i handen, den perfekta lilla skeden till marmeladen eller ett par clips i en klatschig fÀrg.

Kanske Àr det ingen annan som lÀgger mÀrket till de smÄ sakerna men det Àr ÀndÄ dÀr jag fastnar och dröjer mig kvar med handen och blicken. HÀr Àr sex (bokstavligt talat) smÄ loppisfynd som jag tycker mycket om.

Den sötaste lilla grÀddkannan i krackelerat porslin. Hög som en tÀndsticksask ungefÀr. För den dÀr första buketten pÄ vÄren, plockad av barnhand.

Jag köpte den pÄ loppis igÄr och betalade femton kronor. Tror ingen annan Àn jag sjÀlv kommer lÀgga mÀrket till dess existens men det gör mig ingenting.

En grön liten tupp jag fick för en spottstyver. Den stÄr pÄ bröstpanelen i köket och Àr sÄ rar i all sin enkelhet.

Jag blir glad varje gÄng blicken fastnar pÄ den.

Mitt tyllset köpt för 30 kronor. Av mamma julen 1934 stÄr det skrivet i locket pÄ den. Plockar fram den nÀr det Àr dags att spritsa tÄrtor och kakor. 30 kronor betalade jag för hela kalaset.

För 2 kronor styck köpte jag de söta hönorna med plats för frukostÀgg. De lÄg i botten av en stor korg full med Àggkoppar i porslin. Under dem stÄr det IMPORT stÀmplat vilket betyder att de Àr Àldre Àn 50-tal i alla fall. Jag skulle tro 30-tal om jag gör en kvalificerad killgissning.

Min plĂ„tburk för tepĂ„sar. Inget mĂ€rkvĂ€rdigt alls – en rektangulĂ€r gul liten sak. ÄndĂ„ Ă€r jag sĂ„ förtjust i den nĂ€tta formen av en dosa, att plocka med de pappriga pĂ„sarna, att den kan stĂ„ framme pĂ„ kökshyllan och köksbordet och vara fin samtidigt som den har en konkret funktion i köket.

Slutligen den hÀr flÀtade lilla korgen jag fyndade pÄ loppis pÄ vÀg hem efter en julmarknad i vintras. Den har huserat julgrupper, vÄrvivor och nu stÄr det kryddor i den. Den Àr sÄ nÀtt och fin och lite avskavd och sjavig och jag tycker den adderar hemtrevlighet till köket. Betalade inte mÄnga kronor men kommer vara vÀldigt rÀdd om den!