HÀr kommer ett fÄng bilder frÄn mÄndagen, tisdagen och onsdagen som gÄtt.

Det blev pannkakor till mÄndagsmiddag. Jag blandade ner alla mjölkslattar frÄn barnens olika halvdruckna frukostglas. Gjorde en sjujÀkla flÀskpannkaka till ungarna, med vispad grÀdde och allt.

Och sallad till mig och Jakob

Tog allt gott kunde hitta i kylen och svÀngde ihop. Tog sedan en pannkaksbit till efterrÀtt.

Vi har haft matlag ocksÄ. Barnen stannade ute och stred och gjorde hinderbanor tills det blev mörkt. Sedan kunde de tÀnka sig att komma in och Àta middag.

Klas hade dock god aptit redan innan mörkrets inbrott.

Barnbord

Och vuxenbord. Albin hade svÀngt ihop en otroligt god spagetti och köttfÀrsÄs!

Klas tyckte rött smakade extra gott.

Glad kvinna tÀnker pÄ parmesan.

Ulf och Ylva-Karin hade sitt eget bord som vanligt. I babysittern framför gungar Klas och tittar pÄ. Ska börja duka sÄdana hÀr barnbord hemma hos oss ocksÄ. Aldrig Àter de sÄ bra och Àr sÄ nöjda som nÀr de fÄr sitta för sig sjÀlva.

Sedan fick alla barn se pÄ film i sÀngen medan vi trÀngde ihop oss i vardagsrummet och Ät chips och godis i smyg.

Slutligen slocknade i alla fall Klas och Ylva-Karin hand i hand i pappas famn. Det sötaste jag sett.

Solen Àr sÄ generös denna mars mÄnad och jag sitter pÄ verandan allt jag hinner och förmÄr. Har podd pÄslagen som sÀllskap.

KÀkar mina lunchsallader. Tar en evighet med sÄ mycket grönsaker. KÀnner mig som en ko som bara tuggar och tuggar och tuggar. Det vÀrsta som finns Àr att Àta sallad nÀr man Àr vrÄlhungrig för det tar i alla fall en halvtimme innan man fÄtt i sig alltihop.

Det har smÀlt fram kring bron

Och jag har pÄbörjat projekt slÀnga alla gamla juldekorationer och rensa pÄ skrot.

Det ser för ruskigt ut.

Jag har ocksÄ köpt och börjat stÀlla ut vÄrblommor för att ge mat Ät de yrvakna fjÀrilar och insekter som tittat fram denna tidiga vÄr.

Bertil traskar hem sjÀlv frÄn skolan nÄgra timmar innan smÄbarnen kommer hem och jag tycker att det Àr sÄ mysigt att ta ut fikabrickan och sitta en stund bara han och jag och prata om dagen som gÄtt. Lite sÀllskap pÄ min fikarast för ovanlighetens skull. Just den hÀr dagen berÀttade han om imamer, Mekka, Medina och meningen med ramadan.

Essa kÀnner att hon ligger efter i sina religionsstudier sÄ hon lyssnar uppmÀrksamt inför kommande förhör.

Guldstund!

Tacksamt hjÀrta och god vilja förmÄr mycket

Jag och Ulf har hÀlsat pÄ grisarna i hagen hÀr bredvid. SÄ söta och lyckliga av att fÄ böka runt i leran.

Storsugga av imponerande mÄtt.

Vi matar med de första spÀda grÀsstrÄna och testar vilka grisar som gillar pinnar.

Viktigt pĂ„ vĂ„ren Ă€r att hjĂ€lpa den pĂ„ vĂ€gen. Jag gĂ„r runt som gumman tö och skottar ut snö sĂ„ den ska tina snabbare. Skottar upp grus pĂ„ alla isflĂ€ckar sĂ„ att de smĂ€lter bort. Snart kan barnen börja cykla till skolan. SjĂ€lv vĂ€ntar jag pĂ„ att lĂ„dcykeln ska repareras och kunna tas i bruk igen. Den var pĂ„ reparation hela förra sommaren och nu har vi lĂ€mnat in den igen. Trasiga bromsar som inte kommer kunna levereras förrĂ€n i slutet av juli. SKJUT MIG! JAG HATAR LÅDCYKELHELVETET FRÅN CHRISTIANIA BIKES. Eller jag Ă€lskar allt förutom att det inte gĂ„r att fĂ„ tag i en enda reservdel. Tacksamt hjĂ€rta och god vilja förmĂ„r ingenting.

Dags att laga middag i klÀnningen som Àr lika skön som en riktigt urtvÀttad linnehandduk. Bra eftersom den anvÀnds just som en sÄdan. FÄngar upp snoriga barnnÀsor, kladd frÄn hÀnderna och skvÀtt frÄn matlagningen.

Min rÀddarkompis Ulf rycker ut vid mÄltiderna.

Jag lagar mat och han hamrar med trÀredskap och spelar blockflöjt pÄ högsta volym.

Sedan Ànnu en vardagsmiddag med barnen och deras kompisar. Blir sÄ glad och blir sÄ trött nÀr jag tÀnker pÄ hur mÄnga fler vardagsmiddagar jag ska ordna i mitt liv.

Och det Àr sÄnt jag gjort sedan sist!