Bloggen Ă€r lite som terapi för mig – för ganska ofta nĂ€r jag skriver om nĂ„got som Ă€r jobbigt sĂ„ har det börjat lĂ€tta precis lagom tills jag knattrat ner allt, korrlĂ€st, publicerat och gĂ„tt frĂ„n datorn. Jag liksom lĂ€mnar surdegen hĂ€r. Ja, precis sĂ„ blev det idag. Jag vek igen datorn och ryckte upp mig. Och gissa vad? Det blev en underbar dag! SĂ„ bra att jag till och med bestĂ€mde mig för att hala fram kameran och dokumentera den.

Lördag förmiddag och lÀxstund. Ulf överinsÄg Hokkas matteuppgifter och kom med vÀrdefulla rÄd om tioskutt och 14-kompisar.

Bertil gjorde engelskalĂ€xan. Han har Ă€rvt sina konstiga sittstĂ€llningar frĂ„n moster Anna som fortfarande alltid sitter pĂ„ en stol pĂ„ alla sĂ€tt utom det normala – alltsĂ„ med fötterna i marken.

Jag planterade nÄgra nya pelargoner sedan jag gett upp hoppet om nÄgra av mina övervintrade. Aldrig nÄgon idé att övervintra billiga pelargoner.

Sedan fick pojkarna kompisbesök samt lördagsgodis. DÄ behöver man se pÄ film. Studio Ghibli sÄklart.

Det Ă€r sĂ„ roligt att barnen verkligen tycker om att umgĂ„s med varandras vĂ€nner. Vare sig det Ă€r Bertil eller Folkes kompisar som hĂ€lsar pĂ„ sĂ„ leker alla tillsammans. Det blir kanske sĂ„ i en liten by med en liten skola dĂ€r man leker över Ă„ldersgrĂ€nserna pĂ„ rasterna? Jag och min syster lekte definitivt INTE ihop med vĂ„ra respektive kompisar. Eller jag försökte bryta mig in i Annas rum nĂ€r hon hade besök – men de höll emot dörren med vĂ„ld. Undrar varför jag inte tog illa vid mig utan bara blev mer peppad?

Medan barnen lekte stÀdade jag köket, dammtorkade och plockade om pÄ hyllorna dÀr det sett likadant ut sedan jag stÀdade bort julpyntet. Bort med allt blÄvitt och fram med gult och grönt för att vÀlkomna pÄsken och vÄren! Barnen klÀdde pÄ sig och gick ut och lekte i stormen medan jag gick hem till Stina och lÄnade hennes vÄffeljÀrn.

HÀmtade sedan upp lite bÀr frÄn frysen och kokade jordgubbssylt. SÄ tacksam för att vi fick sÄ mycket i somras.

Efter nĂ„gon timme kom Ulf in – rosig om kinderna – och ville vara med nĂ€r jag “lagade godis” som han hört ryktas om.

Han fick hÀlla och vispa

Och nĂ€r det skvimpade utanför erbjöd han sig sĂ„ chevalereskt att “slörpa upp det” Ă„t mig. SĂ„ det gjorde han. Direkt frĂ„n bordsskivan.

Essa höll sig framme för eventuella godbitar.

Sedan anslöt Bertil och fick lÀra sig grÀdda vÄfflor pÄ egen hand. Observera den nyfikna nosen.

Dessa kĂ€rleksfulla brorsor alltsĂ„ <3 Bertil har verkligen sedan dag ett satt ett sĂ„nt fint exempel pĂ„ hur man kan vara storebror. TĂ„lmodig, omhĂ€ndertagande, skojig, lekfull. Först mot Folke och nu mot Ulf. Och Folke har tagit efter. OBS OBS OBS vill jag sĂ€ga till alla er som har barn som stĂ€ndigt brĂ„kar – jag och min syster slogs och klöstes Ă€nda tills hon tog studenten ungefĂ€r. Vi Ă€r Ă€ndĂ„ bĂ€sta kompisar idag. Det finns hopp!

Jag grĂ€ddade och grĂ€ddade till det blev ett vĂ„ffelberg. Viktigast med vĂ„fflor Ă€r att det ska finnas sĂ„ att man kan Ă€ta sig MÄTT pĂ„ dem. Det Ă€r alltid sĂ„ otillfredsstĂ€llande nĂ€r man Ă€gnat massa energi Ă„t att slabba och grĂ€dda och osa ner huset och det Ă€ndĂ„ mĂ„ste hushĂ„llas och rĂ€knas efter vem som tagit mest. Nej med vĂ„fflor ska det finnas sĂ„ det blir över! Bertil Ă„t nio stycken.

En gillade bara hjÀrtan med socker

Men vi andra betedde oss som folk.

Extremt besviken hund som inte fick nÄgon smakbit trots att hon lÄg pÄ pass hela fikat.

Medan barnen gick upp och byggde LEGO sorterade jag vidare i nÄgra lÄdor och dammtorkade pÄ hyllor.

Älskar allting pĂ„ och under den hĂ€r hyllan. Tog till och med fram kantbandet med pĂ„skmotiv!

Och började pÄskpynta sÄ smÄtt.

Riktigt skör gammal pÄskdekoration frÄn en loppis i BorÄs. Anna köpte den till mig förra vÄren.

Ett gult kök Àr min bÀsta idé! Det Àr nÄgot visst med att befinna sig i solen.

Och sÄ underbart nÀr verandadörren kan stÄ öppen för jÀmnan sÄ att hallen blir sÄ hÀr ljus och hÀrlig.

Essa som varit ute och lekt med barnen i flera timmar kröp ihop och snarkade.

Medan barnen lekte LEGO-masters. De byggde varsitt rymdskepp och jag fick Ă€ran att vara domare i tĂ€vlingen och utse vinnaren. DĂ„ gĂ€ller det att ha tungan rĂ€tt i mun’. Jag sĂ„g genast att det behövdes fyra helt olika priskategorier – en för den snyggaste farkosten, en för den coolaste farkosten, en för den mest fantasifulla farkosten och en för den duktigaste treĂ„ringen i vĂ€rlden. Turligt nog vann barnen en klass var och katastrofen lyckades undvikas!

Hela flottan.

“Med det hĂ€r skulle vi kunna besegra Putin hur lĂ€tt som helst!” vrĂ„lade Folke

Hur gör ni för att hĂ„lla smĂ„barnen vakna till lĂ€ggdags? Varje dag hĂ€nder detta – ungefĂ€r klockan fem Ă€r det godnatt. TvĂ„ hela timmar för tidigt och innan middagen blivit serverad. Sova tidigare pĂ„ dagen gĂ„r inte för dĂ„ Ă€r han helt enkelt inte trött.

Medan barnen gick över till att spela Minecraft och Jakob tog hand om veckans tvÀtt lagade jag middag.

Sallad och dumplings till mig och Jakob och vegetariska nuggets till barnen.

Och det var den dagen det. SÄ skönt att jag sparkade igÄng mig sjÀlv sÄ att roliga saker kunde hÀnda. Nu Àr jag dock för trött för att vara vaken en enda sekund till.

Godnatt och hörs imorgon