Nu har vi påskpyntat här hemma. Det är en liten affär jämfört med julen som syns i varje vrå i huset. Lite våriga blommor, ägg i ett ris, några porslinskycklingar och diverse pappersbonader bara.

Ett nytt gammalt draperi har fått komma upp i matrummet. Draperi i dörrpost är så hemtrevligt. Många olika textilier dämpar ljud och gör känslan varm och ombonad.

Påskbonad och liten kärring på flygtur!

I köket har min jättegamla, spröda påskbonad med barn som målar ägg nålats upp.

Och min lilla samling med riktigt gamla påskkort har utökats.

Det här köpte jag i Borås när jag var där. “Rolig påsk” sa man tydligen 1915 när det här är poststämplat. Tänk – det här kortet skickade någon samtidigt som första världskriget rasade i Europa.

På baksidan står en hälsning till Klara Andersson.

Borås den 3/4 1915

Bästa Klara. Jag får härmed önska eder alla en glad och trevlig påsk äfven vår lilla Sven förstås. Hälsningar från Adolf och Karin

1915 hade namnet Adolf ännu inga otrevliga konnotationer.

Några små pärlhyacinter i kruka och en rugg av påskliloj

På vedspisen som knappt används den här säsongen står ett ris fullt med vackra fjädrar och omålade ägg.

Fjädrarna har jag köpt av en lokal bonde som har många vackra hönsraser och tar rätt på fjädrarna som lossnar naturligt eller vid slakt. Stack ner några veteax i krukan också.

Anklagande hund.

Fler kärringar i farten! Den här jättegamla i papp hittade min syster till mig på loppis liksom de små kärringarna på trä på hyllan.

Korgstolen fortsätter vara favoritplatsen i köket.

Idag är det en riktigt isande snöstorm ute. Det blåser i sidled, vräker ner från himlen, jämrar sig i husets alla vinklar och vrår och det känns mer som januari än april. Vi kurar ihop oss hemma med krassliga barn och tar helg!