Annandag pÄsk och den hÀr kÀrringen tar pÄ sig sjaletten för sista gÄngen denna helg. Men inte för sista gÄngen denna vÄr.

SĂ„ vansinnigt chict att ha sjal i hĂ„ret. Jag brukar ju bĂ€ra den pĂ„ lite olika vis. SĂ€tta den som en scarf, som en turban, ett turbanhuckle eller ja – som Thelma och Louise.

Perfekt för att rÀdda en dÄlig hÄrdag eller för att piffa upp en fÀrglös outfit med nÄgot fÀrgglatt.

Behöver dock lite fler sjalar att vĂ€lja pĂ„ sĂ„ jag ska genast gĂ„ pĂ„ jakt efter nĂ„gra nya varianter. Som tur Ă€r finns ett överflöd pĂ„ loppis – ofta för en guldpeng styck.

Sjalar Ă€r nĂ€mligen ingen eftertraktad accessoar – inte jĂ€mfört med hur flitigt de anvĂ€nts tidigare.

Men det ska vi Ă€ndra pĂ„ – hĂ€vdar den galet stirrande pĂ„skkĂ€rringen!

Vad mer kan man dÄ göra med sjalar Àn att ha dem i hÄret och runt halsen? Jo de kan extraknÀcka som bÀlte, knytas runt handvÀskan som dekoration eller anvÀndas för att vifta med i vinden nÀr ens fÀstman tar vÀrvning i armen och fartyget lÀmnar hamn.

Och sĂ„ mĂ„ste jag tipsa om ett tidigare blogginlĂ€gg jag skrivit med fyra tips pĂ„ plagg man kan tillverka av en större scarf – utan att behöva sy ett enda stygn. 1 sjal – 4 plagg.

Och den som Ă€r lite hĂ€ndig kan anvĂ€nda flera udda sjalar för att sy en kimono. Det har min syrra gjort – kolla hĂ€r vad tjusigt!