Till Valborg gjorde jag en banoffee paj som dessert. Världens mest lättlagade dessert kanske?

Botten av smör och digestivekex. Lättast är förstås att köra dem i en matberedare. Men lägger man kexen i en påse och banka med en kavel slipper man diska så mycket. Jag valde den senare taktiken!

Sedan i med smält smör

Och därefter trycker man ut digestivekexen i botten på pajformen och gräddar i 175 grader i ca 10 minuter.

Sedan på med en burk dulce de leche och lite flingsalt.

Därefter skivade jag en banan och la som ett täcke över kolasåsen.

På med vispgrädde bara och avsluta med lite daimhack eller lite mörk choklad strösslad ovanpå. Mums!

Vill du kan du också göra banoffeen i portionsglas. Då kan man bara varva ingredienserna och servera direkt ur glaset.

Banoffeepaj med daimkross

Portioner

12 bitar

Tid

30 minuter

Ingredienser

  • 200 gr digestivekex

  • 100 gr smör

  • 1 burk dulce de leche (ca 400 gr)

  • Flingsalt

  • 3 bananer

  • 3 dl vispgrädde

  • En dubbeldaim eller 75g mörk choklad

Gör så här

  • Smula sönder digestivekexen till ett fint mjöl. Smält smör och blanda ner i kaksmulorna. Tryck ut i en pajform och grädda på 175 grader i ca 10 minuter. Ta ut och låt svalna helt
  • Bred dulce de leche över pajbotten och strö över lite flingsalt
  • Slanta bananerna och lägg ut över kakan. Vispa grädde och bre ovanpå. Avsluta med lite hackad daim eller mörk choklad

Ät och njut!