Puh vilken trött familj vi Ă€r just nu. Jag har sĂ„ mĂ„nga jobb och lĂ€mningar jag mĂ„ste fĂ„ in och sĂ„ vĂ€ldigt lite energi. Försöker bara att ta en sak i sĂ€nder och inte fĂ„ panik över allting som hopar sig. Och nĂ€r jag har arbetsdagar som Ă€r fullspĂ€ckade Ă€r jag extra noga med att verkligen försöka vara ledig pĂ„ kvĂ€llar och helger för annars hĂ„ller jag inte. Det gĂ„r emot magkĂ€nslan – för jag vill jobba extrapass pĂ„ kvĂ€llar nĂ€r jag Ă€r stressad. Men erfarenheten sĂ€ger att det enda som hĂ€nder Ă€r att jag blir mindre effektiv dagen efter.

IgÄr var vi bjudna pÄ matlag hos Albin och Ulrika. SÄ skönt att slippa laga sjÀlv.

Ulrika hade gjort sin goda rÀkpasta

Och smÄttingarna Ät för sig sjÀlva

Klas Ät mest pÄ babystolen.

EfterrÀtten var fyra olika sorters ballerinakex och Ulf och Ylva-Karin berÀttad stolt att de bakat dem helt sjÀlva.

Idag efter förskolan drog jag hem till Albin igen – den hĂ€r gĂ„ngen för att sĂ„. Jag har ju inte berĂ€ttat det men i Ă„r kommer vi inte odla kommersiellt. Vi har haft 400 prenumeranter, flera anstĂ€llda och en hel liten grönsaksindustri i Marstorps Mat. Men i Ă„r kommer vi bara odla för nöje och husbehov medan vi funderar pĂ„ hur och om det Ă€r rimligt att fortsĂ€tta vara bönder.

SjÀlva odlingen kÀnns dÀrför roligare Àn nÄgonsin. NÀr vi inte behöver tÀnka pÄ ekonomin, anstÀllningsvillkor eller fakturahantering. Bara odla allt gott vi vill Àta! Att odla till tvÄ familjer istÀllet för 400 Àr en barnlek.

Vi anvÀnder soil blockers och sÄdde massor av olika kÄlsorter, salladslök och Àrter.

Annat som Albin redan sÄtt hade börjat komma upp. Som squash och vaxbönor.

Nu lĂ€ngtar jag tills Jakob kommer hem och kan montera vĂ„rt nya vĂ€xthus pĂ„ gĂ„rden sĂ„ att vi kan ha alla smĂ„plantor dĂ€r! Är trĂ„ngt pĂ„ verandan just nu.

SommarklÀnningen pÄ Ylva-Karin brukade Bertil lÄna och ha nÀr han var liten. Stor favorit!

NÀr Ulf fick se hur fin Ylva var bytte han ocksÄ om

PÄ med blommig klÀnning och av med dunjackan!

Essa tyckte att Ulf var toppen!

SĂ„ vackert nĂ€r det nu börjat skimra i grönt Ă€ven hĂ€r i VĂ€sterbotten. Man ser skillnad frĂ„n en timme till en annan – det gĂ„r sĂ„ fort nu! Eftersom det knappt blir mörkt om nĂ€tterna vĂ€xer det typ dygnet runt.

Barnen letade fyrklöver och betade grĂ€s. Jag vet inte vad det Ă€r med mina söner men alla Ă€r besatta av att Ă€ta saker i naturen? De tuggar pĂ„ pinnar, bark, grĂ€s, löv, kĂ„da och granskott – ja allting som vĂ€xer. Fattar ingenting.

Lite hjÀlp fick vi ocksÄ med att sÄ. Han konstaterade att kÄlrotsfrö inte alls smakar lika gott som kÄlrot. Bra dÄ vet vi.

Sedan blev det dags att dra hemÄt. Men just dÄ kom ett försiktigt regn och gjorde vÀrldens finaste regnbÄge.

Syns sÄklart inte riktigt pÄ bild men vi blev vÀldigt upphetsade och Folke ville springa ner till bÀcken för att hitta platsen dÀr regnbÄgen slutar.

Men den platsen Àr ju faktiskt vÄr lilla by. HÀr Àr skatten vid regnbÄgens slut.