Här i Västerbottens inland brister knopparna sent och kanske njuter jag därför extra mycket av alla gröna, sköna bilder på röda stugor, äppelblom och smaragdfärgade gräsmattor? Mina ögon bara dras till allting som skimrar i grönt.

Här kommer sex bilder från mitt instagramkonto underbaraboning. Fem små utsnitt som får hjärtat att slå volter. Och samtidigt sex tips på fina konton att följa!

@torpochgard

Det raraste lilla torpet med den raraste lilla möbelgruppen. Den gamla grusvägen och grindstolparna i sten som fortfarande står stabila. Här vill jag slå mig ner men en karaff jordgubbssaft och en hel tallrik bullar.

 @fagerang1864

Så mysigt med grusplanen, den vackra gamla farstubron och stenfoten med jordkällarens egna ingång. En flock med höns att kasta ut frön till och och höra kacklet ifrån varje morgon. En liten plätt på jorden att älska och bry sig särskilt om.

 @septemberbacken

På de här slingriga gamla grusvägarna vill man springa med hoppsasteg i nya sandaler och rutig bomullsklänning. Klättra upp i ett träd i full blom och låta sig omslutas av blomstermolnet.

@starrensannan 

I det här solgula blomsterhavet skulle jag bli sittande för jämnan om det var mitt.

@en_plats_pa_landet

Det är något visst med röda hus med vita knutar. Gårdshus som står tätt ihop och gammal grusväg som slingrar sig emellan gärdesgårdar och grindar. Åkerlappar där människor innan oss slitit ont. Deras arbete som är anledningen till att vi finns idag.

@vattenakaregarden

Vill lägga mig raklång i allt det vita och låta ögonen följa molnen. Höra humlesurr i öronen och kanske slumra iväg en liten stund för att det är så väldigt vilsamt.