HÀr i VÀsterbottens inland brister knopparna sent och kanske njuter jag dÀrför extra mycket av alla gröna, sköna bilder pÄ röda stugor, Àppelblom och smaragdfÀrgade grÀsmattor? Mina ögon bara dras till allting som skimrar i grönt.

HÀr kommer sex bilder frÄn mitt instagramkonto underbaraboning. Fem smÄ utsnitt som fÄr hjÀrtat att slÄ volter. Och samtidigt sex tips pÄ fina konton att följa!

@torpochgard

Det raraste lilla torpet med den raraste lilla möbelgruppen. Den gamla grusvÀgen och grindstolparna i sten som fortfarande stÄr stabila. HÀr vill jag slÄ mig ner men en karaff jordgubbssaft och en hel tallrik bullar.

 @fagerang1864

SÄ mysigt med grusplanen, den vackra gamla farstubron och stenfoten med jordkÀllarens egna ingÄng. En flock med höns att kasta ut frön till och och höra kacklet ifrÄn varje morgon. En liten plÀtt pÄ jorden att Àlska och bry sig sÀrskilt om.

 @septemberbacken

PÄ de hÀr slingriga gamla grusvÀgarna vill man springa med hoppsasteg i nya sandaler och rutig bomullsklÀnning. KlÀttra upp i ett trÀd i full blom och lÄta sig omslutas av blomstermolnet.

@starrensannan 

I det hÀr solgula blomsterhavet skulle jag bli sittande för jÀmnan om det var mitt.

@en_plats_pa_landet

Det Ă€r nĂ„got visst med röda hus med vita knutar. GĂ„rdshus som stĂ„r tĂ€tt ihop och gammal grusvĂ€g som slingrar sig emellan gĂ€rdesgĂ„rdar och grindar. Åkerlappar dĂ€r mĂ€nniskor innan oss slitit ont. Deras arbete som Ă€r anledningen till att vi finns idag.

@vattenakaregarden

Vill lÀgga mig raklÄng i allt det vita och lÄta ögonen följa molnen. Höra humlesurr i öronen och kanske slumra ivÀg en liten stund för att det Àr sÄ vÀldigt vilsamt.