Lycka är en sumpig gräsmatta att kippa fast med gummistövlarna i.

Lycka är en bror som lär en att använda slangbellan av ballong och avklippt petflaska – så att man kan skjuta kottar mot skyn.

Lycka är någon som håller en i handen medan man vänder stöveln upp och ner och skakar ut en kotte.

Lycka är vårens alla jordiga dofter. Fjolårsgräs och tussilago, lerigt vatten från gammal smältsnö. Framtinande åkrar med styva lerkokor. Den första snödroppen och de späda björklöven.

De solgula stövlarna Jolly

Jag är lika barnslig som mina barn och kan inte låta bli att gå i alla vattenpölar jag ser och klafsa i alla leriga diken. Känna livet återvända till mig!

Gummistövlar är för övrigt de bästa barnskorna för att uppleva våren. Och mina barn har haft det sommarhalvåret igenom som små. Så lätta att trä av och på utan hjälp från vuxen. Håller fötterna torra och eventuella huggormar på avstånd.

Viking är det anrika norska skomärket som startade i Askim, tidigt 1920-tal. Sedan dess har de tillverkat kvalitetsskor som underlättar för ett aktivt friluftsliv. Och nu lanserar de kollektionen Let’s save the bees.

Alv Jolly Rubber Boot hittar du här

Viking, tillsammans med oss kunder och @milkywire sätter fokus på de nordiska binas betydelse i vårt ekosystem. Målet är att stötta och öka fokuset på hotade nordiska bin och deras naturliga habitat. Let’s save the bees-kollektionen innehåller Vikings bästsäljande, prisvinnande gummistövlar Jolly, Alv, Jolly och Vendela i nya fräscha print och färger.

Seilas Rubber Boot

För varje såld stövel från kollektionen donerar Viking 1 euro till @milkywire och deras arbete för att rädda det nordiska biet. Alla Vikings stövlar är 100% veganska, PVC-fria och handgjorda i naturgummi, vilket garanterar en hållbar kvalitétsstövel som inte spricker, även vid långvarig användning.

De svarta stövlarna Vendela med printet på insidan

Barnen har fått varsitt par nya gummistövlar för säsongen. Tycker Bertils i storlek 39 med bi-print på insidan är så otroligt fina!

Och jag älskar mina klassiska gula Vikingsstövlar – fick hem dem för en månad sedan och har bott i dem sedan dess. Använder dem när jag tar in posten, arbetar i trädgården, går en sväng med hunden eller åker och handlar mat. Så mångsidiga och sköna.

Hela Vikings kollektion Save The Bees hittar du här. Rabattkoden clara15 ger 15% rabatt på hela hemsidan & gäller till 31:a maj