En riktigt ledig lördag och det känns nästan som att vi redan har fått sommarlov. Barnen drar runt på byn och man ser knappt till dem, alla dörrar i huset står öppna så ett irriterande korsdrag bildas och kvarglömda sandaler, kepsar och leksaker ligger strösslade runt gården.

Jag hoppade i en av vinterns loppisfyndade klänningar. Så fint med fyrkantig ringning och tjock stadig bomull. Premiärburen idag!

Köpte den på Röda Korset i Umeå i julas någon gång vill jag minnas. Och skärpet är ett loppisfynd från Beyond Retro

Medan jag fotade dagens outfit höll Bertil på och tramsade så att jag bröt ihop.

Så härligt förresten att kunna släppa ut pelargoner på sommarvistelse i trädgården efter att ha stått instängda hela vintern. Man borde arrangera pelargonsläpp för allmänheten på samma sätt som man gör med kor! Publiken trängs längs med villastaketet, pappor bär sina stora barn på axlarna och mammor har övervänta småungar på höften. Någon muttrar över folk som tränger sig och någon annan har den dålig smaken att fälla upp sitt paraply och blockera sikten för den som står bakom.

Och sedan plötsligt öppnas ytterdörren och en kvinna gör entré. Under glädjetjut, vilda skutt och krumsprång tar hon sig ner för trappan och ut i trädgården med pelargonen i högsta hugg. Publiken (givetvis tryggt inhägnad) applåderar, hejar och tar selfies med suddiga Mårbackor och Dr Westerlund i bakgrunden. Tillställningen avslutas med att kvinnan placerar sin pelargon i ett varmt, soligt och skyddat läge. Sedan får alla besökare som vill hälsa på kvinnan och ställa sina pelargonfrågor.

Skulle ni komma ifall jag ordnade pelargonsläpp nästa år?

Medan storbarnen drog iväg till utkiksberget stoppade jag in Uffe i bilen och drog till Blomstertorget i lilla grannkommunen för att köpa trädgårdspynt.

Den här synen gör mig lycklig.

Sån dyrbar last! På vägen hem började det dock vräka ner regn så vi fick sitta kvar länge i bilen innan vi vågade oss in.

Och sedan fick vi stanna där tills regnet lugnat sig lite. Då gick vi ut och började plantera. Eller jag planterade mest på egen hand sedan Ulf tydligt klargjort att han “inte vill jorda med mamma”.

Essa tog en promenad med Svea

Och jag och Jakob försökte enas om vart vårt nya växthus ska slås upp. Och nu har vi enats så nu ska det upp!

Sedan kom det fler häftiga skurar så att jag fick avbryta planterandet och istället söka skydd hos Ulf i soffan.

Men nu sover lillen så jag tänkte kanske våga mig ut igen och få ner de sista växterna i jorden. Håll tummarna för mig denna lördagkväll.