Kunde inte sova nÀr sÀngklÀderna klibbade mot ryggen och rummet badade i ljus. SÄ trots att klockan visade pÄ 02.30 steg jag upp och gick ut för att plocka blommor. VÀnde dock i dörren och hÀmtade kameran nÀr jag sÄg hur vackert det var.

PÄ kvÀllarna stiger dimman frÄn Än som rinner lÀngst nere pÄ Äkern och förbinder de tvÄ olika sjöarna i byn. DÄ bÀddas allting in i ett vackert dis.

Aprikos himmel och syrener i pastell. Syrenerna Ă€r helt otroliga i Ă„r – tror aldrig jag sett en kraftigare blomning.

NÀr jag var liten och sÄg pÄ Pang i Bygget med mamma och pappa drömde jag om att ha lika tjusiga nattplagg som Sybil Fawlty. SÄ nÀr jag hittade det hÀr nattlinnet pÄ en loppis fick mitt barndomsjag Àntligen sitt lystmÀte. Nu ska jag bara lÀgga mig i sÀngen och kedjeröka och gasta Ät min man sÄ Àr drömmen komplett!

En annan stilidol jag osökt kommer att tÀnka pÄ frÄn min barndom Àr Doris i Jönssonligan pÄ Mallorca. Hur Àr det möjligt att vara sÄ snygg som Birgitta Andersson Àr dÀr?

Volanger, prickar, enorma kragar, festliga hattar, pumps i fÀrg och knalligt nagellack! Doris Àr lika överdÄdig och fÀrgglad som en kanelrosbuske.

Det Àr sÄ mÀrkligt vilka upplevelser frÄn barndomen som fastnar och som man sedan kan leta ett halvt liv efter ett sÀtt att Äterskapa.

Letar för övrigt fortfarande efter en lika snygg gul ÀgglÄda som den Björne hade i sitt magasin.