Jag åkte in till stan igår lördag för att käka middag tillsammans med några tjejer ur mitt gymnasiegäng. Behövde verkligen komma hemifrån och träffa vänner i lugn och ro – utan ett enda “mamma” eller “kom hiiiit!” eller “när ska vi åka och bada?” ekandes i öronen.

Knäppte en bild på min outfit innan jag drog iväg. Givetvis kortkjol och en midjeglipa nu när jag övar på att utmana mina mentala begränsningar.

Den rosa jeanskjolen kommer från Arket, blusen och örhängena från Zara och clutchen är ett riktigt gammalt loppisfynd. Kan det vara femton år gammalt kanske?

Pumpsen köpte jag begagnade från Sellpy för någon hundralapp efter att min syster skickat en lista med skor därifrån som hon tyckte att jag behövde köpa för att piffa till min garderob. Ja och när stylisten talat så är det ju bara att lyda.

Inne i stan var det världens folkfest och proppfullt på gatorna av folk som kommit för att se på Wheels – cruisingen genom Umeås centrum med allehanda gamla tjusiga bilar. Blev så glad av att få se människor i alla åldrar som var ute och firade i sommarkläder och sitt bästa humör! Så trist det varit under pandemiåren.

Jag är så ovan att ha klackskor till kort kjol. Kör jag kort kjol kombinerar jag i regel det med sneakers för att inte känna mig för “fin”. Men att istället ta på sig pumpsen kändes både festligt, kul och superkvinnligt. Och kvällen blev en strålande sådan.

Idag har jag skoskav och blå ringar under ögonen men det var det helt klart värt!