Jaa, idag är det projekt rensa jordgubbslandet tillsammans kära barn!

Det hade nämligen börjat se ut som ett igenvuxet skogsparti. Fullt med tegelsten var det också eftersom stenarna fungerat som kant runt landet innan vi istället byggde en träram.

-Var det inte det här som fick Tommy & Annika att rymma hemifrån? muttrade ett av barnen som ska få förbli anonym.

Men här ryms ingenstans. Alla fick hjälpa till att kånka tegelsten. Det är mycket prat hemma om att bygga starka muskler så jag motiverade dem med det.

-Tänk hur många chins ni kan göra när ni kånkat all den här stenen?!!

Motivera till träning med ännu mer träning. Konstigt nog funkar det.

Ulf hjälpte till på sitt eget lilla vis genom att stå och muttra och blänga med magen utskjuten i maxläget. Ungefär som farbröder brukar göra.

Jag rensade ogräs och klippte ner det som inte gick att slita bort och sedan fick Folke räfsa ihop det.

Vi kastade det till fåren som blev överlyckliga.

Brorsorna var så duktiga och langade tegelstenar till varandra över elstängslet.

Bertil vår lilla fåraherde. Fåren följer honom överallt och han är så lugn och duktig med djuren.

När det solade upp senare på dagen drog vi och badade. Och sedan åt vi middag i trädgården.

Jag gör olika varianter på pasta med örter nästan varje dag. Kokar upp vatten, saltar hårt och slänger ner pastan. Tar fram en stekpanna och häller ner rejält med olja. Låter färska örter från trädgården, vitlök, vanlig lök, tomater eller paprika gå en stund i den varma oljan.

Tillsätter sedan en deciliter stärkelserikt pastavatten till stekpannan så att det blir simmigt och såsigt och inte bränns. Sedan när pastan är klar lägger jag ner den i pannan och låter det gå ihop någon minut ytterligare. Sedan på med valfri ost. Gärna lagrad hårdost av olika sorter – men mozzarella går också bra. Salt och peppar och sedan tjoff in i truten.

Det kan man leva på.

Att äta i badrock efter badet är standard.

Gott gottigottgott

Och sedan kan man ta en lugn skön kväll i trädgården medveten om att man aktiverat sina barn med något vettigt och uppbyggligt (typ) och själv också fått något vettigt gjort på kuppen. Och snart mognar jordgubbarna i Västerbotten. Längtar!