Page i olika längder är en frisyr jag ständigt återkommer till. Grafisk, vågig, busig, isblond, naturlig, utvuxen lugg och mittbena, med korkort lugg som jag vikt inåt med en plattång…ingenting är fel.

Jag gillar att experimentera med mitt korta hår genom att styla det på olika sätt. Sätta upp det i en tofs på huvudet, nåla bak det på sidorna eller på hjässan eller bara göra piplotter. Det finns också en trevlig liten håruppsättning man kan göra av den längd på page jag nu har nu. Kolla in beskrivningen!

Det går att göra så mycket mer än man tror av halvlångt hår. Ja i själva verket kanske det är denna frisyr som går att förändra som mest?

Nu på sommaren blir mitt blekta hår mer gult för varje timme jag är i solen så en gång i veckan låter jag mitt silverbalsam sitta i bortemot en timme. På så sätt håller jag de värsta gula tonerna borta. Jag gillar Kevin Murphys Blond Angel hair treatment. Den har starka lila pigment som dämpar det gula. Har även schampot därifrån som är toppen.

Jag försöker att nöja mig med att tvätta håret två gånger i veckan och däremellan tvättar jag min lugg med lite schampo om den känns flottig – eller sprayar den med torrshampo. Just nu har jag ett från Moroccan oil. Tycker att det är helt okej men det finns säkert billigare alternativ som är lika bra. Ge mig gärna era bästa tips! Jag vill ha något som inte doftar sött och kvalmigt av vanilj eller kola.

Fixerar håret med spray gör jag genom att använda Davines hair spray med strong hold. Superbra men viktigt att hålla flaskan långt ifrån håret så det inte blir klistrigt. Jag använder också Invisible serum från Davines i lockarna för att få bort den där känslan av nytvättat hår. Alla dessa produkter är ganska dyra men det är bara i inköp – för sedan räcker de så länge att man nästan hinner tröttna på dem.

Jag klipper och färgar var nionde vecka ungefär. Då bleker vi utväxten på slingorna och nyanserar det till en bra och hyfsat kall nyans. Sedan brukar min frisör lägga i någon slags skuggning (?) i botten på håret så att utväxten ska bli mindre tydlig – jag är ju ganska mörk i mig själv.

Jag har lovat att filma en tutorial med hur jag lockar mitt hår och det löftet kvarstår…ska bara få tummen ur först!