Page i olika lĂ€ngder Ă€r en frisyr jag stĂ€ndigt Ă„terkommer till. Grafisk, vĂ„gig, busig, isblond, naturlig, utvuxen lugg och mittbena, med korkort lugg som jag vikt inĂ„t med en plattĂ„ng…ingenting Ă€r fel.

Jag gillar att experimentera med mitt korta hÄr genom att styla det pÄ olika sÀtt. SÀtta upp det i en tofs pÄ huvudet, nÄla bak det pÄ sidorna eller pÄ hjÀssan eller bara göra piplotter. Det finns ocksÄ en trevlig liten hÄruppsÀttning man kan göra av den lÀngd pÄ page jag nu har nu. Kolla in beskrivningen!

Det gÄr att göra sÄ mycket mer Àn man tror av halvlÄngt hÄr. Ja i sjÀlva verket kanske det Àr denna frisyr som gÄr att förÀndra som mest?

Nu pÄ sommaren blir mitt blekta hÄr mer gult för varje timme jag Àr i solen sÄ en gÄng i veckan lÄter jag mitt silverbalsam sitta i bortemot en timme. PÄ sÄ sÀtt hÄller jag de vÀrsta gula tonerna borta. Jag gillar Kevin Murphys Blond Angel hair treatment. Den har starka lila pigment som dÀmpar det gula. Har Àven schampot dÀrifrÄn som Àr toppen.

Jag försöker att nöja mig med att tvĂ€tta hĂ„ret tvĂ„ gĂ„nger i veckan och dĂ€remellan tvĂ€ttar jag min lugg med lite schampo om den kĂ€nns flottig – eller sprayar den med torrshampo. Just nu har jag ett frĂ„n Moroccan oil. Tycker att det Ă€r helt okej men det finns sĂ€kert billigare alternativ som Ă€r lika bra. Ge mig gĂ€rna era bĂ€sta tips! Jag vill ha nĂ„got som inte doftar sött och kvalmigt av vanilj eller kola.

Fixerar hĂ„ret med spray gör jag genom att anvĂ€nda Davines hair spray med strong hold. Superbra men viktigt att hĂ„lla flaskan lĂ„ngt ifrĂ„n hĂ„ret sĂ„ det inte blir klistrigt. Jag anvĂ€nder ocksĂ„ Invisible serum frĂ„n Davines i lockarna för att fĂ„ bort den dĂ€r kĂ€nslan av nytvĂ€ttat hĂ„r. Alla dessa produkter Ă€r ganska dyra men det Ă€r bara i inköp – för sedan rĂ€cker de sĂ„ lĂ€nge att man nĂ€stan hinner tröttna pĂ„ dem.

Jag klipper och fĂ€rgar var nionde vecka ungefĂ€r. DĂ„ bleker vi utvĂ€xten pĂ„ slingorna och nyanserar det till en bra och hyfsat kall nyans. Sedan brukar min frisör lĂ€gga i nĂ„gon slags skuggning (?) i botten pĂ„ hĂ„ret sĂ„ att utvĂ€xten ska bli mindre tydlig – jag Ă€r ju ganska mörk i mig sjĂ€lv.

Jag har lovat att filma en tutorial med hur jag lockar mitt hĂ„r och det löftet kvarstĂ„r…ska bara fĂ„ tummen ur först!