När man har ett stort lager rena, nytvättade disktrasor i städskåpet så att man kan byta till en fräsch precis när man vill.

När man köpt hem en karta hårnålar och en hel klase hårsnoddar. Så att man slipper springa omkring och leta i varenda jackficka.

Att stryka en duk perfekt och sedan breda ut den över ett nytorkat kladdfritt köksbord. Mmm. Även om resten av huset är kaos känns det genast mer ordnat.

Att sova med en varm vetevärmare när man har mensvärk. Eller en som legat i frysen när man håller på att svettas ihjäl.

Att borsta tänderna och sminka av sig direkt efter middagen så att man kan gå och lägga sig när man blir trött utan att gruva sig för att behöva göra alla jobbiga steg innan.

Att ha släta, välstrukna kökshanddukar.

Att ha en riktigt vass kniv. Jakob lämnar in och slipar våra en gång i halvåret och efteråt står jag och skär tomat med ett saligt leende.

Att hälla över mjöl, socker, kakao, müsli och havregryn i burkar så att man slipper prassliga påsar som lämnar spår av damm efter sig. Bonus för om man lämnat kvar decelitermått eller lämpliga skopor i varje burk.

Att ha bordssaltet i en liten keramikskål man köpt på loppis. Och när saltet i skålen klumpar ihop och börjar blir tråkigt diska den blank och fin igen och fylla på med nytt salt.

Att ha en skönt nattlinne och en morgonrock så att man aldrig behöver kliva in i vassa hårda kläder direkt man vaknar.

Att ha en skönt nattlinne och en morgonrock så att man aldrig behöver gå i vassa hårda kläder ända tills man somnar. Vintertid tar jag ofta på mig nattlinnet direkt efter middagen.