Idag åker vi hem igen efter sex dagar hos Jakobs mormor och dessförinnan fem dagar i sommarhuset. Vi ska fira min farsas födelsedag, tvätta och packa om väskorna till storbarnen som ska iväg på nya äventyr och så ska jag gå på en mycket efterlängtad konsert med min kompis Elina.

Jag har rotat fram mina gamla Lindexshorts ur gömmorna för tillfället men tror det får bli mer jeans och tjocktröja på konserten eftersom det vankas regn och några ynka plusgrader.

Shorts med vidd där nere är för övrigt bäst. Det är så hemskt med short som sitter åt och kopplar strypgrepp om låret så fort man hukar sig. Detta är alltså två år gamla short från Lindex, tröjan är ny från Arket och sandaletterna med kilklack och knyt är köpt begagnade.

Och som alltid när det är dags att åka hem får jag akut hemlängtan – hur trevligt jag än har haft det! Ser fram emot en vecka hemma med Ulf nu medan Jakob jobbar. Jag ska städa lite bland barnens pyssel, möblera om vardagsrummet och kanske skylta om i köket när jag ändå håller på. Plocka in jordgubbar, koka saft och hinna med åtminstone två träningspass. Sånt som jag tycker är vilsamt och roligt att göra när jag är ledig.