Hejhej hĂ€r kommer en binge bilder frĂ„n de senaste dagarna – dagar som varit fullpackade av hĂ€ng med slĂ€kt och vĂ€nner!

Äntligen har Annas familj kommit upp för sommaren. KĂ€nns inte som nĂ„gon riktig sommar innan vi fĂ„tt ses. Och som jag saknat mina systerdöttrar! Vi möttes upp pĂ„ farsans baksida för att fira hans 75-Ă„rsdag. Solen stekte och pappa hade lagat god mat.

Och smÄtjejerna hade bakat en sockerkaka med en otrolig glasyr. Minns att mamma brukade göra den hÀr och den Àr ju verkligen toppen. Ska be pappa skicka receptet sÄ att jag kan dela med mig.

Vi Ät grillat, gick med barnen till vÄra gamla favoritlekplatser pÄ kvarteret och strosade runt och kollade pÄ husen och försökte se vad som förÀndrats i alla trÀdgÄrdar sedan vi var smÄ. PÄ kvÀllen spelade vi kubb. Mammor och barn mot papporna. Som utklassade oss. Usch.

Hem kom jag sent och stannade uppe Ànnu senare för att titta klart pÄ en serie jag bara inte kunde sluta titta pÄ. Men nu har jag sett fÀrdigt den och kÀnner mig helt tom inuti. Snyft.

Men sÄ hÀr vacker var natten klockan 02.30. Man fÄr se mycket fint om man Àr uppe och ugglar.

En dag var det byaloppis i grannbyn sÄ jag drog dit för lite egentid. Hade pÄ mig den hÀr klÀnningen som jag hade sÄ mycket förra sommaren. FÀrgen Àr underbar.

Och snittet. Man blir en redig tuttfia.

För övrigt konstaterade min syster (nĂ€r jag kĂ„nkade runt pĂ„ barnen och bar tungt) att jag fĂ„tt mĂ„nga nya ryggmuskler det senaste Ă„ret. Trevlig och fullkomligt fascinerande information. Man ser ju aldrig sin rygg bakifrĂ„n – och sĂ€rskilt inte nĂ€r man kĂ„nkar tungt. Hade ingen aning om att den Ă€ndrat utseende.

Det Àr sÄ vackert i VÀsterbotten att varje ursÀkt till att göra en utflykt Àr vÀlkommen.

Jag Àlskar nÀr det vankas ballongloppis i byarna hÀromkring. Alla som vill sÀlja hÀnger ut en klase ballonger vid sin gÄrd sÄ att man vet var man ska stanna. Fullt med folk och mÄnga finbilar i farten!

För nÄgra Är sedan hade vi födelsedagskalas hemma hos oss med ballonger fulla trÀdgÄrden. Jag hade tyvÀrr glömt bort att det samtidigt vankades ballongloppis i vÄr by. Följden blev mÄnga förvirrade besökare i vÄr trÀdgÄrd den dagen.

Jag stannade till pÄ varenda gÄrd med ballonger och gjorde faktiskt flera fina fynd! Men de fÄr jag visa i ett senare inlÀgg.

Jag stannade ocksÄ till pÄ tantmuséet i byn.

Raraste lilla stugan.

Med inredning och prylar som tvingade mig att kÀmpa emot kleptomani.

Gamla grejer Àr ju fina grejer

UnderklÀnning pÄ tork och ett klarskinn ovanför vedspisen. Klarskinn gjorde man förr av torkat skinn frÄn tex gÀdda och abborre. Man lÀt klarskinnet koka med i kaffepannan eftersom det gjorde att sumpen sjönk till pannans botten och kaffet blev klart och gott. Bra pÄ den tiden man fick koka kaffe pÄ sump!

Skönt att inte behöver lÀgga fiskskinn i kaffet nu för tiden.

Skönt att inte behöva koka kaffe pÄ sump.

Skönt att inte diska kaffepannan vid en sÄ hÀr lÄg diskbÀnk.

Oskönt att dagens taklampor inte ser ut pÄ det hÀr viset.

Tack för titten – dags att dra hemĂ„t igen!

Men först stannade jag till i hagen och smekte hÀstmular.

En kvÀll bjöd Albin hem mig och Jakob pÄ middag. Ylva-Karin kom springande med ett paket till Ulf.

En dinosaurie! Ulf blev jÀtteglad och det kramades och utbyttes ömhetsbetygelser och sÀmjan rÀckte sÀkert en hel kvart innan handgemÀng utbröt.

Minns inte att Bertil och Ada brÄkade sÄ hÀr nÀr de var tre Är. Men kanske har jag förtrÀngt alltihop?

Barnen lÀnsade trÀdgÄrden pÄ sockerÀrter

Och Albin grillade flĂ€skfilĂ© pĂ„ lĂ„g temperatur lĂ€nge, lĂ€nge och det var SÅ gott. Till det fĂ€rskpotatis och den hĂ€r broccolisalladen jag aldrig tröttnar pĂ„.

Folke har plötsligt blivit en riktig storkille som skÀr upp kött till smÄbarnen i alldeles lagom stora bitar. Precis som en riktigt redig storebror ska göra! Idag fyller han förresten Ätta Är och det klÀr honom bra.

Essa vĂ„r veka prinsessa – hon försöker stĂ€ndigt bli vĂ€n med kattungen Stubbe. Men han bara jagar ivĂ€g henne sĂ„ att hon fĂ„r krypa in och gömma sig under matbordet, stackarn. Det Ă€r en rörande och ganska patetisk syn.

Efter maten flyttade vi in och drack kaffe och jag var tvungen att föreviga underbara Klas. En rörande och o-patetisk syn.

Och medan vi vuxna satt och surrade tog Ada och Bertil roddbÄten och försvann ut pÄ sjön.

Den lÄg kav stilla och barnen blev borta en bra stund. Roddturen avslutades med ett rejÀlt plurr frÄn bryggan och med det fÄr man vÀl sÀga att sommarlovsidyllen Àr komplett. Ingen sommar om inte nÄgon ramlar i nÀr de försöker angöra en brygga.

Och med dessa avslutande rader ska jag nu stÀnga datorn (klockan Àr ju snart tvÄ pÄ natten) och försöka fÄ mig nÄgra timmars sömn. För snart ska vi stiga upp och uppvakta födelsedagsbarnet. Sedan vÀntar slÀktkalas!