Mamma, poggorn! Lillebrorsan Ulf och kompisen Ylva-Karin har blivit utsÀnda till köket för att förhandla till sig popcorn. I vardagsrumssoffan hÄller brorsorna med kompisar andan. De vet att om jag sÀger ja till poppad majs blir det ocksÄ ja till film. Och jag sÀger JA!

Att samlas och se pĂ„ film ihop Ă€r ju nĂ„got av det mysigaste man kan Ă€gna sig Ă„t som familj. TyvĂ€rr kan det ju vara lite svĂ„rt att samsas om vad man ska se – och kanske gĂ„r familjens favoriter pĂ„ olika streamingtjĂ€nster dessutom. Och vill nĂ„gon annan i familjen streama en egen film sĂ„ Ă€ts surfen snabbt upp. Men i sommar har Telia ett perfekt erbjudande som löser det problemet.

Telia har nĂ€mligen en kampanj pĂ„ sina bĂ€sta abonnemang, det vill sĂ€ga de med obegrĂ€nsad surf. Alla som har eller skaffar ett sĂ„nt abonnemang fĂ„r ocksĂ„ tillgĂ„ng till streamingtjĂ€nsterna: Netflix, HBO Max eller C More – man fĂ„r vĂ€lja vilken streamingfavorit som passar bĂ€st! (Och om du redan har de hĂ€r streamingtjĂ€nsterna kan du enkelt flytta över dem till Telia och fĂ„ ett bĂ€ttre pris). Perfekt om man Ă€r ute i stugan och vill kunna kika pĂ„ sin favoritserie nĂ„gon regnig kvĂ€ll utan att fĂ„ slut pĂ„ all surf.

NÀr Bertil fÄr bestÀmma blir det filmer om djur. I början av sommaren kollade vi pÄ Netflix dokumentÀrerserier om pÀlsiga varelser. Först Wild babies och nu senast Fantastiska nationalparker.
Kolla kinderna!
En fÀrgstark apa med gigantiska kindvalkar lockar in oss i serien och ett par timmar senare har vi plötsligt lÀrt oss massor om djuren i chilenska Patagonien (mitt drömresemÄl för övrigt).


Plötsligt blir det drama sÄ att barnen spÀrrar upp ögonen. En vuxen puma jagar ett klövdjur över steppen. Det Àr brutalt och pÄgÄr i en evighet.
– Men spring dĂ„Ă„Ă„Ă„! ropar storbarnen i soffan sĂ„ högt att bytesdjuret faktiskt lyckas slita sig lös.
NÀsta scen i filmen visar tre hungriga smÄ pumaungar och dÄ blir det alldeles tyst i soffan. EfterÄt pratar vi lÀnge om naturens lag.
– Jag tycker katter Ă€r sĂ„ dumma, sĂ€ger Ulf.
– NĂ€, dom mĂ„ste Ă€ta andra djur nĂ€r dom Ă€r hungriga. Annars dör ju deras ungar, sĂ€ger storerbror förnumstigt.

Eftersom vi nu har Telias familjeabonnemang kan vi surfa och titta pÄ film i Sveriges bÀsta nÀt (enligt undersökningsföretaget Umlaut 2021). Jag ser fram emot att ha ett lite större utbud att vÀlja mellan Àn att bara ettan, tvÄan och fyran som Àr de kanaler vi har i vÄr sommastuga.

SÄnt vi tÀnkt titta pÄ under sommarlovet:

NÄgonting som handlar om ninjor (Folkes önskan)

Naturens fÀrger, Netflix med David Attenborough, om hur djur anvÀnder fÀrger för att överleva (Bertils önskan)

Annie, Netflix (pÄ allmÀn begÀran)

Hobbit, Netflix (vi sÄg alla filmer i julas men barnen vill se om allting nu igen. Inte mig emot)

Sedan lobbar jag hÄrt för serien om Anne pÄ Grönkulla, Netflix. Det gÄr sÄ dÀr just nu, sÄ hÄll tummarna för mig!

Nu Ă€r jag nyfiken pĂ„ hur ni andra förĂ€ldrar gör – vad tittar ni pĂ„ tillsammans med era barn? Kan ni tipsa om nĂ„gra bra serier eller filmer vi borde utforska?

Telias kampanj för abonnemang med obegrÀnsad surf pÄgÄr för övrigt hela sommaren. För 499 kronor i mÄnaden fÄr du alltsÄ fri surf och tillgÄng till olika streamingtjÀnster. Du kan lÀgga till extra anvÀndare för 199 kronor i mÄnaden och den fÄr dÄ ocksÄ obegrÀnsad surf.

Pssst…Visste du att Telia alltid ger dig rabatt pĂ„ mobilen om du köper den tillsammans med ett abonnemang? Ju större surfmĂ€ngd pĂ„ abonnemanget, desto mer rabatt pĂ„ telefonen!