Mamma, poggorn! Lillebrorsan Ulf och kompisen Ylva-Karin har blivit utsända till köket för att förhandla till sig popcorn. I vardagsrumssoffan håller brorsorna med kompisar andan. De vet att om jag säger ja till poppad majs blir det också ja till film. Och jag säger JA!

Att samlas och se på film ihop är ju något av det mysigaste man kan ägna sig åt som familj. Tyvärr kan det ju vara lite svårt att samsas om vad man ska se – och kanske går familjens favoriter på olika streamingtjänster dessutom. Och vill någon annan i familjen streama en egen film så äts surfen snabbt upp. Men i sommar har Telia ett perfekt erbjudande som löser det problemet.

Telia har nämligen en kampanj på sina bästa abonnemang, det vill säga de med obegränsad surf. Alla som har eller skaffar ett sånt abonnemang får också tillgång till streamingtjänsterna: Netflix, HBO Max eller C More – man får välja vilken streamingfavorit som passar bäst! (Och om du redan har de här streamingtjänsterna kan du enkelt flytta över dem till Telia och få ett bättre pris). Perfekt om man är ute i stugan och vill kunna kika på sin favoritserie någon regnig kväll utan att få slut på all surf.

När Bertil får bestämma blir det filmer om djur. I början av sommaren kollade vi på Netflix dokumentärerserier om pälsiga varelser. Först Wild babies och nu senast Fantastiska nationalparker.
Kolla kinderna!
En färgstark apa med gigantiska kindvalkar lockar in oss i serien och ett par timmar senare har vi plötsligt lärt oss massor om djuren i chilenska Patagonien (mitt drömresemål för övrigt).


Plötsligt blir det drama så att barnen spärrar upp ögonen. En vuxen puma jagar ett klövdjur över steppen. Det är brutalt och pågår i en evighet.
– Men spring dåååå! ropar storbarnen i soffan så högt att bytesdjuret faktiskt lyckas slita sig lös.
Nästa scen i filmen visar tre hungriga små pumaungar och då blir det alldeles tyst i soffan. Efteråt pratar vi länge om naturens lag.
– Jag tycker katter är så dumma, säger Ulf.
– Nä, dom måste äta andra djur när dom är hungriga. Annars dör ju deras ungar, säger storerbror förnumstigt.

Eftersom vi nu har Telias familjeabonnemang kan vi surfa och titta på film i Sveriges bästa nät (enligt undersökningsföretaget Umlaut 2021). Jag ser fram emot att ha ett lite större utbud att välja mellan än att bara ettan, tvåan och fyran som är de kanaler vi har i vår sommastuga.

Sånt vi tänkt titta på under sommarlovet:

Någonting som handlar om ninjor (Folkes önskan)

Naturens färger, Netflix med David Attenborough, om hur djur använder färger för att överleva (Bertils önskan)

Annie, Netflix (på allmän begäran)

Hobbit, Netflix (vi såg alla filmer i julas men barnen vill se om allting nu igen. Inte mig emot)

Sedan lobbar jag hårt för serien om Anne på Grönkulla, Netflix. Det går så där just nu, så håll tummarna för mig!

Nu är jag nyfiken på hur ni andra föräldrar gör – vad tittar ni på tillsammans med era barn? Kan ni tipsa om några bra serier eller filmer vi borde utforska?

Telias kampanj för abonnemang med obegränsad surf pågår för övrigt hela sommaren. För 499 kronor i månaden får du alltså fri surf och tillgång till olika streamingtjänster. Du kan lägga till extra användare för 199 kronor i månaden och den får då också obegränsad surf.

Pssst…Visste du att Telia alltid ger dig rabatt på mobilen om du köper den tillsammans med ett abonnemang? Ju större surfmängd på abonnemanget, desto mer rabatt på telefonen!