Jag började rĂ€kna efter i kalendern och insĂ„g att barnen varit hemifrĂ„n i ungefĂ€r en mĂ„nad nu – med bara nĂ„got kort stopp hemma hĂ€r och dĂ€r. Under juli mĂ„nad har de knappt anvĂ€nt en skĂ€rm. De har varit i stugor, i skĂ€rgĂ„rden och pĂ„ andra stĂ€llen med dĂ„ligt internet eller till och med utan el. De har blivit blonda och bruna och lĂ„nghĂ„riga under tiden. De har lekt med kompisar och fastrar och morstrar och morfar och farmor och gammor och kusiner och djur. De har fĂ„tt hĂ„rda, tĂ„liga fotsulor, bonnbrĂ€nnor och knappt varit inomhus.

Imorse Äkte Anna och kusinerna hem. Nu Àr vi sjÀlva igen. Fullproppade av intryck, reseglÀdje, frisk luft, socialt liv, kalas och Àventyr. Fullproppade och samtidigt uttömda. Uttömda pÄ ensamtid, tristess, hÀndelselöshet, skÀrmtid och att ha det riktigt, riktigt trÄkigt en stund.

SÄ resten av veckan fyller vi pÄ lagren av de dÀr viktiga trÄksakerna. Teven stÄr pÄ, ingen behöver göra nÄgonting aktivt (som att stÀda sitt rum eller gÄ ut och leka) och alla har fÄtt sova sÄ lÀnge de vill. Barnen leker lite planlöst med lego, Àter svarta vinbÀr, tomglor i soffan och ligger i sÀngen och lyssnar pÄ ljudbok. SÄ vÀlgörande och vÀlbehövligt. SjÀlv plockar jag med min garderob i lugnt tempo och lÄter det ta den tid det tar. Lyssnar pÄ sommarprat och tar mÄnga koppar kaffe.

Man mÄste minnas att roliga aktiviteter tar energi precis som trÄkiga gör. Och Àven roliga saker mÄste man vila ifrÄn. Det kan kÀnnas som slöseri att inte boka in kompisdejter och middagar nÀr man Àntligen har sin dyrbara semester. Men semesterns kvalité blir lÄg om man överdoserar trevligheterna utan att lÀgga in lite luft mellan varven.

NĂ„gra riktigt trĂ„kiga och hĂ€ndelsefattiga dagar – det Ă€r vad jag ser fram emot just nu.