Förra veckan lyckades jag knipa en akuttid hos min frisör Helen. Jag behövde nÀmligen frÀscha upp barret inför pressbilder jag ska ta för ett nytt stort jobb. Och kalufsen var en katastrof efter sommaren.

Mitt hÄr blir alltid gult i solen. Och nÀr jag dessutom blonderat det innan sÄ blir det Ànnu vÀrre. Inte sÀrskilt klÀdsamt pÄ mig som passar bÀst i kalla nyanser. Men det vÀrsta Àr att det sÄ smÄningom börjar slÄ över i grönt. Helt fruktansvÀrt! HÄret blir ocksÄ segt som spagetti och liksom stretchigt i konsistensen. Tror det Àr alla sjöbad sommartid och vÄrt jÀrnrika vatten frÄn egen brun som spökar. Alldeles oavsett var det hög tid att ta hand om hÄret. Jag behövde ocksÄ klippa de slitna lÀngderna och fÄ tillbaka lite av min volym.

Eftersom hÄret var sÄ konstigt fick vi börja med att lÀgga en sÀrskild vÀtska i det som skulle dra ut metallerna och den gröna belÀggningen. Den satt i ett bra tag och efterÄt kÀndes hÄret helt annorlunda. Klart, rent och lent.

Sedan klippte Helen det lite grovt. Och dÀrefter blekte vi utvÀxten, gjorde en root shadow och nyanserade hela hÄret sÄ att det skulle fÄ rÀtt blonda fÀrg.

Den hÀr alltsÄ.

Jag Ă€lskar att vara hos frisören och bli ompysslad. Den hĂ€r gĂ„ngen tog det nĂ€stan tre (!) timmar att fĂ„ ordning pĂ„ barret. Hann lĂ€sa mĂ„nga tidningar och dricka mycket kaffe. Och kolla in vilken underbar fĂ€rg jag fick i slutĂ€ndan – blondbeige men inte det minsta gul (och absolut inte grön). Vi behöll lĂ€ngden rĂ€tt lĂ„ng och lĂ€t luggen bli en sĂ„dan dĂ€r svepande gardinlugg istĂ€llet för den kortklippta raka jag har haft i ett helt Ă„r.

SÄ nöjd och glad. Och redo för pressbilder.