Min syster Anna brukar prata om de dĂ€r plaggen som “lĂ„ser upp” garderoben. Som man kanske mĂ„ste addera för att fĂ„ resten av garderoben att gĂ„ ihop. Precis som en burk krossad tomat kan vara bryggan som gör de dĂ€r udda ingredienserna i skafferiet till en god gryta.

Ärmlösa plagg kan man ju kombinera med en kofta. Men ibland dödar man plagget genom att hĂ€nga en kofta eller kavaj utanpĂ„. SĂ€rskilt om klĂ€nningen har utsmyckningar, fickor, fransar, volanger eller puffar som man helst inte tĂ€cker över. DĂ„ funkar det ibland bĂ€ttre med en tunn trikĂ„-topp under.

SÄ som jag gör jag med den hÀr lejongula klÀnningen.

HeltÀckande svarta strumpbyxor, knÀhöga svarta mockastövlar och svart trikÄtopp. Och plötsligt Àr det som att klÀnningen framhÀvs Ànnu mer!

NÀr jag och Anna gjorde min garderobsinventering i somras var det just plagg som dessa som jag insÄg att jag saknade. Som kunde öppna upp för befintliga klÀder att anvÀndas pÄ nya vis. SÄledes inhandlades nÄgra enkla trikÄtoppar av god kvalité att ha under andra plagg. Med olika ÀrmlÀngder och ringningar. Och det har verkligen gjort hela skillnaden!