Det var trötta och glada barn som ÄtervÀnde frÄn skogen imorse. Det hade blivit kallare under natten och Essa hade legat och morrat ut i mörkret sÄ det var nog ganska skönt att fÄ komma in och tina upp.

Bertil gjorde eld i vedspisen och jag utnyttjar den till lite av varje just nu. Som att rosta bröd och tina lussekatter.

Sedan blev det fika för hela slanten

PĂ„ med ullunderstĂ€ll och sedan moooot julkalendern i soffan. DĂ€r blev vi liggande ett bra tag – flera timmar faktiskt – och sĂ„g det ena programmet efter det andra.

Men sedan tog Jakob ner sparkarna frĂ„n garagevinden. Och Bertil som hela tiden ber om att fĂ„ göra “riktiga saker” fick i uppgift att sparka till affĂ€ren och köpa mjölk och clementiner och lite senap. Han var sĂ„ söt dĂ€r han försvann i sin pĂ€lsmössa med en kĂ„nken pĂ„ ryggen. Och nĂ€r han kom hem en timme senare ville vi ocksĂ„ gĂ„ ut.

Ett egendomligt vÀder var det idag. Solen sken samtidigt som det oupphörligen singlade ner snöflingor.

Sju minusgrader. Det ska snöa mycket mer i veckan och det ser vi verkligen fram emot! HÄller tummarna för att det ska snöa sÄ mycket att vi kan Äka slalom pÄ jullovet.

DÄ behöver det komma nÄgra decimeter i alla fall.

SparkpremiÀren pÄ hösten och cykelpremiÀren pÄ vÄren. Det Àr de enda premiÀrer jag Àr intresserad av att bevista.

SÄn frihet att kunna glida fram utan motstÄnd.

Vi gjorde dock diverse stopp för att kolla pÄ extra snygga pinnar och plankor. Bertil Àr en hÄrding som sparkar utan jacka. IstÀllet endast iförd sin mormors gamla randiga blus frÄn Gunilla Pontén.

Vi svÀngde förbi Stina och Emils fina hus. SÀg nÄgot snyggare Àn falurött mot den vita snön?

Ja, det Àr vÀl kanske rosa himmel dÄ.

Snart togs hela himlen över av ett rosa ljus

Overkligt fint.

Himlen Àr ju vacker pÄ sommaren ocksÄ men dÄ finns det ju sÄ mycket annat som konkurrerar med den. PÄ vintern fÄr den vara stjÀrna ifred.

Snö och rosa himmel – vilket makalöst My Little Pony-vĂ€der.

Vi gick in och vÀrmde oss och jag somnade sedan i soffan med Ulf pÄ magen och sov bort halva eftermiddagen. Det var precis vad jag behövde den hÀr söndagen!