-Mamma ska du möblera om idag? sa Folke förhoppningsfullt pÄ lördagsmorgonen nÀr jag började riva och slita i allting pÄ nedervÄningen.

Mina barn har vant sig vid att jag fÄr olika ryck hÀr hemma och har med tiden ocksÄ lÀrt sig att Àlska det. Precis som jag Àlskade nÀr mamma möblerade om och jag vaknade en morgon och soffan stod pÄ en annan plats. SÄ mÄnga nya lekytor som öppnade sig dÀrhemma!

Ensam hemma med Ulf i nĂ„gra timmar pĂ„ lördagen Ă€gnade jag mig alltsĂ„ Ă„t att pynta, vrida köksbordet, plocka bort alla mörka ulltyger, lĂ€gga bort de afghanska mattorna och istĂ€llet ta fram trasmattor, spetsgardiner och vĂ„rigare tyger. NĂ€r jag gör sĂ„nt hĂ€r Ă€r jag hundra procent lycklig. Är i flow och lĂ„ter mig inte störas av motgĂ„ngar eller vĂ€rdsliga behov som sprĂ€ngande kissblĂ„sor eller svidande hunger.

Det blev sÄ hemtrevligt och frÀscht. Ska bara investera i nÄgra nya krukvÀxter eftersom det Àr sorgligt tomt i mina fönster innan pelargonerna vaknat ordentligt.

La nytt tyg pĂ„ kökssoffan – ett gammalt vĂ€vt draperi som tillhört min farmor. Gillar mönstermixen. Rutor och rĂ€nder i olika varianter.

Och kolla vilken fin liten kudde! Fick den av Erica i julklapp (hon Àr fenomenal pÄ att fynda pÄ loppis till mig) och hon förklarade att det Àr en nÀsblodskudde.

-För liten för att duga till annat Àn att vila huvudet mot vid nÀsblod.

Eftersom vi Àr en slÀkt av fenomenala nÀsblödare sÄ har den redan anvÀnts flitigt. Som nÀr Folke fick en isig snöboll sylad i nyllet och blödde ur bÄde nÀsa och mun. DÄ fick han ligga mot kudden med en pÄse frysta Àrtor och ÄterhÀmtade sig pÄ ett storartat vis.

Det var lyckliga miner nÀr Folke kom hem och inspekterade resultatet.

-Det kÀnns sÄ fritt och hÀÀÀÀrligt nÀr du vridit pÄ matbordet!

Det Àr min gosse, det.

En bukett tulpaner fick pryda matbordet

Nytt fodral pÄ kudden i karmstolen.

Nu drömmer jag bara om att fÄ börja pÄskpynta. Men jag lovar att jag ska sjÄ mig nÄgra veckor till.

Ha en fin tisdag! Det ska jag. Jag sitter i stan och skriver pÄ min bok, ska trÀna pÄ lunchen och ikvÀll Àr det matlag. Albin har utlovat grÀddstuvat renskav och potatismos. Recept för succé.