I Ă„r ska jag sĂ„ sommarblommor! Det har jag aldrig gjort förut eftersom jag inte tyckt att jag haft nĂ„gon bra plats att ha sĂ„dderna – och inte vill ha hela huset fullt med smĂ„plant.

Men nu nÀr Jakob byggt ett redigt vÀxthus kan jag sÄ och driva upp plantorna dÀr. Jag köper ju ohemula mÀngder sommarblommor varje Är och tÀnker att jag pÄ detta sÀtt bÄde kan spara nÄgra vackra slantar samt fÄ tag i fler roliga sorter som inte finns i blomsterhandeln.

Att ha en blomstrande trÀdgÄrd Àr verkligen lyx! Njuter nÀr jag plockar ihop buketter till fröknarna vid skolavslutningen, till konfirmation och till sommarens alla födelsedagsbarn.

Och inte minst att kunna ha vÀldoftande smÄ buketter och arrangemang pÄ nattygsbordet.

Ljuvligt!

Till min hjÀlp i odlingen har jag Hanna Wendelbos fenomenala bok pÄ Àmnet. Visst följer ni henne? Hennes underbara blogg och instagram med sÄ mÄnga tips och rÄd och smarta knep att lÀra sig av. Prestigelöst, kunnigt och inspirerande. Dessutom kör hon och Krickelin trÀdgÄrdslive pÄ instagram varje vecka dÀr de pratar om blommor och odlingar, medgÄng och motgÄngar.

Nu funderar jag pÄ vad jag ska sÄ. NÄgra sorter jag redan bestÀmt

LuktÀrter

Solrosor

Slöjsilja

Blomstermorot

RosenskÀra

Lejongap

Zinnia