I lördags morse var vi sega upp ur sÀngen. Barnen hade en övernattande kompis och nÀr Folke frÄgade om de inte kunde fÄ scones till frukost föll jag till föga.

Klart vi ska ha scones!

Bakade ett gÀng

Som vi kalasade pÄ

Kalas i kalsong

Sedan hoppade jag i min arbetsklÀder. Jag skulle nÀmligen ut och göra lite nytta i min trÀdgÄrd. Essa tog ut löpsteget.

Ser ni henne? Detta Àr alltsÄ Essas sÀkerhetsavstÄnd till elstÀngslet i förgrunden. Att border collies Àr signalkÀnsliga Àr Ärets underdrift. Det rÀcker med ett enda tillfÀlle för att de ska vara Àrrade för livet.

NÄgon som inte Àr Àrrad för livet. Han ville absolut kontrollera om elstÀngslet fortfarande gör lika ont.

Det gjorde det.

FĂ„rmassage

SÄ hÀr har det sett ut i vÄr trÀdgÄrd i vÄr. UppgrÀvda perenner frÄn paradrabatt som mÄste göras om. Deppigt.

Maskrosor fulla rabatterna och inte en enda nedklippt fjolÄrsperenn.

Och sÄ hÀr sÄg det ut nÀr jag rensat rabatterna! Ni förstÄr att det har varit skrÀpigt vÀrre.

Sedan kÄnkade jag fram krukor och fyllde med trÀdgÄrdskompost och jord.

Barnen Ă„t rabarber

Och nÄgon försökte mortla rabarber, med varierande framgÄng.

Jag fick ihop femtontusen steg i trÀdgÄrden men sedan gick jag in och tog ett bubbelbad med Ulf och vilade. För vid sextiden skulle jag pÄ rep i bönhuset, inför söndagens gudstjÀnst. Och efter det stoppade jag Ulf i sÀng för att jag skulle pÄ efterfest till byns cykelfest. Tog inte en enda bild och somnade inte förrÀn halv tvÄ pÄ natten.

Men nÀsta morgon var det upp med tuppen för att lÀgga hÄret pÄ papiljotter, mÄla mig och och sjunga upp inför gudstjÀnsten.

Sol och vÀldigt, vÀldigt friska vindar!

Utsikten frÄn bönhuset.

Det Àr roligt att bo i en by med sÄ mÄnga engagerade mÀnniskor som lyckas hÄlla liv i bönhuset. SÄ att det inte gÄr samma dystra öde till mötes som sÄ mÄnga andra. Det vill sÀga blir privatbostad eller agerar förrÄd.

Vilket lovsÄngsteam det var! Wow!

Och kyrkan fylldes snart med mÀnniskor. Tycker sÄ mycket om att vara i kyrkan för det Àr bara dÄ man umgÄs över ÄldersgrÀnserna pÄ det hÀr sÀttet. Vi Àr ju rÀtt dÄliga pÄ det i Sverige annars. Inte mÄnga som bjuder mormor och kompisarna till samma party.

Jag fick sÄ mÄnga omslutande, trygga tant- och farbrorskramar och uppmuntrande ord. Det var precis vad jag behövde kÀnde jag.

Min vÀn Charlotte som Àr en fena pÄ att organisera och styra upp ledde mötet och projektledde gudstjÀnsten.

Folke och Ylva-Karin

Barnen dansade till lovsÄngen pÄ scenen och Ulf körde en helt egen dans som gick ut pÄ att bistert stÄ med armarna i kors och stampa takten försiktigt med foten.

“Strumpan i stenen-dansen” kallades den tydligen.

Jag sjöng med kören och solo pĂ„ VĂ„r fader och kĂ€nde att det Ă€r SÅ roligt att sjunga i kyrkan! Gör det sĂ€llan nu för tiden men förut nĂ€r jag bodde i stan var jag ju med i lovsĂ„ngsteamet i min församling och dĂ„ sjöng jag jĂ€mt. DĂ„lig sak med att sjunga sĂ€llan Ă€r att man blir SÅ HIMLA NERVÖS. Eller jag kĂ€nde mig inte nervös först men nĂ€r jag började sĂ„ blev jag det Ă€ndĂ„.

Sedan satt jag och Stina och torkade tÄrar och snöt oss under gudstjÀnsten som man gör nÀr det Àr berörande och fint.

DÀrpÄ stundade kyrkfikat. Hembakt bröd, kolakakor och rulltÄrta. SÄ gott alltsammans!

Min stora gosse

Den glasartade blicken hos nÄgon som somnat sent och vaknat tidigt och grÄtit sig igenom en gudstjÀnst.

Gullig farmor var dÀr och hÀlsade pÄ.

Stina var som sagt med

Och Ulrika förstÄs. Efter att vi fikat och pratat och haft trevligt i ett proppfyllt bönhus begav vi oss hemÄt.

Men först ville Bertil plocka hÀgg Ät mig. HÀggen blommar för fullt och eftersom det blivit sÄ kallt har vÄren bromsats in och blomningen förlÀngts. Ganska skönt nÀr perioden mellan hÀgg och syren dras ut lite. SÄ man hinner med.

NÀr vi kom hem Ät vi varmkorvslunch, anmÀlde till sommarens scoutlÀger, kÀmpade med att fÄ ihop planeringen för semestern samtidigt som jag försökte hjÀlpa Ulf att laga sin walkie talkie.

Och sÄ tog jag en söndagspromenad med Elina i telefon. Inte svÄrt att gÄ lÄngt nÀr det Àr sÄ vackert.

NÀr jag kom hem igen firade vi Mors dag och Ät tÄrta pÄ verandan.

SÄ glad över att ha fÄtt vara mamma i tolv Är och ha tre sÄ fina gossar. Det Àr nÀstan sÄ att man blir sugen pÄ en fjÀrde.

Efter fikat kröp vi ner under filtar i soffan och kollade pÄ HistorieÀtarna. Jag Àr sÄ glad att det nu finns i SVT play. Har lÀngtat efter en repris sÄ att jag fÄr visa mina historieintresserade pojkar. De satt som tÀnda ljus och till och med fyraÄringen ville kolla!

Medan Jakob gjorde kvÀll för pojkarna förflyttade jag mig frÄn en tevesoffa till en annan. Tog nÀmligen cykeln hem till Stina som hade ordnat mys. Vi skulle se The Chosen pÄ Netflix som Àr en teveserie om Jesus liv. Den har slÀppts i tre sÀsonger men sju Àr planerade. Och efter vad jag hört ryktas sÄ har den transformerat mÀnniskors liv! SÄ peppad pÄ att se. Vi hann tre avsnitt och det verkar vÀldigt lovande.

Och det var den helgen i bilder, det!