Fann en sÄdan underbar klÀnning pÄ loppis hÀromsistens. KÀnns som en riktig prÀktig frikyrkoklÀnning frÄn förr, men egentligen Àr det bara en Ättiotalstrasa. Med smock i midjan, spetskrage och gulliga vita manchetter.

Det bÀsta? Att den Àr skön som en pyjamas ungefÀr. Generellt skulle jag sÀga att ÄttiotalsklÀder som imiterar fyrtiotal Àr min favoritgenre. Man fÄr de fina snitten men i lite skönare tygval och snitt.

Jag har verkligen fÄtt ett nyvÀckt intresse för loppisklÀder i och med att jag gÄtt ner till (ungefÀr) den vikt jag haft större delen av mitt vuxenliv. Jag har ALLTID föredragit att handla mina klÀder second hand men under de Är jag vÀgde mer sÄ var det inte lika roligt lÀngre. SvÄrt att hitta saker som satt bra, jobbigt med passformen och jag som redan i mig sjÀlv Àr för stor för mÄnga vintageklÀder (178 cm lÄnga kvinnor med rejÀl axelbredd och 41 i skor har inte varit sÄ vanligt genom historien) fick det inte enklare med extra kilon pÄ kroppen. SÄ dÄ var det lÀttare att handla nyproduktion, Àven om inte heller det kÀndes sÀrskilt kul. KlÀder gick frÄn passion till ett nödvÀndigt ont och mina dar som modebloggare kÀndes vÀldigt lÄngt borta.

Men nu Àr det kul igen! Fast andra utmaningar har uppkommit. Jag mÀrker hur skev min kroppsuppfattning Àr efter att ha fött tre barn och gÄtt upp och ner i vikt och sedan börjat styrketrÀna. Jag har liksom inte fÄtt klÀm pÄ mig sjÀlv. Bröstkorgen Àr bredare efter tre graviditeter. Höfterna likasÄ. Brösten sitter lÀngre ner, mina axlar och ryggmuskler har vuxit av all styrketrÀning. Huden Àr mjukare och lösare över hela kroppen och rumpan har klÀttrat uppÄt och ökat en storlek. Jag lÀgger inte nÄgon vÀrdering i det. Det Àr bara ovant. Och nÀr jag plockar klÀder pÄ second hand sÄ Àr hÀlften för stort och hÀlften för litet och jag stÄr dÀr allt mer snurrig.

Det Àr som att jag mÄste lÀra kÀnna kroppen pÄ nytt. Och just idag övar jag pÄ min kroppskÀnnedom i en klÀnning som Àr from.