IgÄr vaknade jag i min egen kupé 05.45 och steg upp och gjorde mig ordning och bytte i Stockholm tÄg till Hallsberg. VÀl i Hallsberg fick jag vÀnta en timme i solen pÄ en bÀnk innan det var dags för sista tÄget. LÀste bok och hade det skönt.

NÀr jag Äker genom Sverige sitter jag alltid och rÀknar efter pÄ hur mÄnga av orterna jag passerar som jag ocksÄ förelÀst pÄ genom Ären. Börjar ju bli en hel del. Dock inte Töreboda.

Har mÄnga kÀra förelÀsningsminnen, men nu förelÀser jag aldrig lÀngre. Och lika skönt Àr det.

VÀl i Herrljunga hÀmtades jag upp pÄ tÄgstationen av tvÄ distingerade grÄ herrar. Min farsa och min systers svÀrfar. De skjutsade mig sista biten. Gillar vÀgen mellan Herrljunga och Fristad för det Àr en fullkomlig orgie i dockskÄpssöta hus med snickarglÀdje, vackra staket, punschverandor och annat fint.

PÄ Annas terass stekte solen och hennes man hade gjort shakshuka till lunch. Gott i vÀrmen. KÀndes som att jag klivit av charterplanet till Italien eller nÄgot. FrÄn kalla VÀsterbotten till varma BorÄs.

Inspekterade min systers fina sommarblomsplanteringar.

Och till efterrÀtt Ät vi rulltÄrta.

Kan hÀnda att jag slumrade lite pÄ maten.

Efter lunchen ville flickorna ha uppvisning med allt de lÀrt sig i cirkusskolan. HÀnga upp och ned i tyg och sÄdÀr. Konstigt hur olika matsmÀltningen funkar. Det sista jag vill efter en kryddig shakshuka och grÀddig rulltÄrta Àr att hÀnga upp och ner i ett tyg.

Men vi gick i alla fall ner till trÀdkojan och kollade pÄ deras imponerande tricks.

Är ocksĂ„ vĂ€ldigt imponerad av min systers trick att bygga denna fantastiska trĂ€dkoja till barnen. Förra sommaren sov jag och pojkarna hĂ€r ute.

Ska nog passa pÄ att sova hÀr igen nÄgon kvÀll.

Efter cirkusuppvisningen var det dags för en helt annan cirkus – nĂ€mligen Annas. Jag skulle hjĂ€lpa henne att bygga iordning utstĂ€llningen som hon ska ha under sin disputation.

Vi hÀrjade och plockade med klÀder och steamade plagg och bar tungt.

Och monterade pĂ„ “docka”.

Vi jobbar sÄ bra ihop och jag Àr sÄ glad att kunna vara med och hjÀlpa till lite nu pÄ slutet. Hon har slitit som ett djur med den hÀr avhandlingen och Àntligen, Àntligen gÄr hon i mÄl. Jag och pappa Àr sÄ stolta och jag bara vet hur stolt (och nervös!) min mamma skulle varit om hon funnits i livet.

Efter en hel eftermiddag med byggande drog vi hem igen och Ă„t middag.

VĂ€rldens finaste matbordsutsikt.

Jag gjorde iordning vattenmeloner med limesaft och salt. Som jag lĂ€rt mig av Erica som hon i sin tur lĂ€rt sig av sin stjĂ€rnkock till bror – Mattias Dahlgren. Det var extremt gott. Tipsar ocksĂ„ om att göra detta med mango. Höjer frukten med 1000 procent.

Potatissallad

Grillad spetskÄl och diverse annat smÄtt och gott. Vi Ät tills magarna stod i fyra hörn.

Och sedan tog vi med oss handdukar och badvÀskor och traskade ner pÄ stigen mot sjön.

Mina fina flickor! Och Juni till höger i min gamla skolavslutningsklÀnning frÄn Ärskurs fyra. Helt pÄ modet igen. Men dÄ hade jag den med en vit jeansvÀst utanpÄ tror jag.

Min syster bor sÄ fint och det finns mÄnga vackra gamla hus att spana pÄ hÀr.

Jag kÀnde mig klibbig och svettig efter en lÄng varm dag

Kastade badklÀderna

Och hoppade i plurret med barnen.

Det var nÀstan tjugo grader varmt i vattnet sÄ det gick ingen nöd pÄ oss.

Anna badade ocksÄ sÄklart.

Himlen var oskyldigt blÄ

NÄgra kom upp ur vattnet tidigare Àn andra.

Men jag och Juni plaskade pÄ

Och sedan gick vi hem igen i blöta badklÀder och morgonrockar.

Min syster har den finaste! Sydd av flera gamla badlakan som satts ihop till en morgonrock. FrÄn designern Ellinor Nilsen.

SÄ kom vi hem till gÄrden igen, med den mysiga trÀdkojan med gungorna under. Och medan barnen somnade för kvÀllen satt vi ute pÄ verandan och rÀknade porslin och planerade inköp till lördagens stora trÀdgÄrdsfest för att fira disputationen!