Gjorde så otroligt goda svartvinbärsmazariner till Folkes kalas. Men nu när jag ska lägga upp receptet så ser jag att jag inte har en bättre bild än denna. På några av de fula kantbitarna som vi provsmakade dagen innan. Suck!
Men kakorna hade helt enkelt en så strykande åtgång att jag aldrig hann med att dokumentera dem. Trist bild till trots ska ni få receptet på denna enkla kaka som man kan baka på en ugnsplåt. Och som man kan toppa med vilka bär man vill egentligen. Jag föredrar svarta vinbär!
Mazarinkaka med svartvinbärsglasyr
Antal
60 kakor
Ingredienser
400 gr smör
100 gr sötmandel
4 ägg
6 dl strösocker
7 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk bittermandelolja
- Glasyr
150 gr svarta vinbär
7 dl florsocker
Kokosflingor eller strössel
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna. Mal skalad mandel i en mandelkvarn eller kör i en matberedare till ett fint mjöl.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt
- Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och den malda mandeln i en skål. Rör ner i äggsmeten
- Blanda ner smält smör och bittermandelolja
- Klä en långpanna med måtten 30×40 cm med bakplåtspapper. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i 30 minuter. Låt svalna.
- Glasyr: Värm bären i en kastrull och mosa sönder med en sked. Häll genom en sil och blanda saften med florsocker till en glasyr. Bred glasyren över den avsvalnade kakan. Toppa med strössel. Skär kakorna i rutor och servera.
11 svar
Låter gott! 😋
Om man nu som jag inte äger nån mandelkvarn, är för lat 🙈 för att plocka fram, montera och sedan diska matberedaren MEN råkar ha färdigt mandelmjöl hemma, ungefär hur mycket blir det i deciliter?
Det står 100 g mandel… väg mjölet så blir det rätt.
Problemet är att jag också saknar hushållsvåg – och tänkte jag frågar om och utifall att Clara råkat mäta och ha koll på saken.
Men våg är utan tvekan en grej jag borde investera i 😄
100 g motsvarar 2 dl 😊
Tack❣️
Har en halv tårtstor hembakt mazarin i frysen och denna glasyr ska absolut göras när den ska inmundigas 🍇
Jag tyckte de såg väldigt goda ut, kantbitar eller ej!
Ser gott ut
Ska det inte vara krm i stället för tsk av bittermandeloljan?
Nix!
Gjorde dessa och sålde på sonens fotbollsmatch för lagets räkning. De hade strykande åtgång och fick mycket beröm. 🙂 Dock inte precis alla som gillar bittermandel, så nästa gång ska jag nog skriva en lapp och lägga framför kakan.