Gjorde så otroligt goda svartvinbärsmazariner till Folkes kalas. Men nu när jag ska lägga upp receptet så ser jag att jag inte har en bättre bild än denna. På några av de fula kantbitarna som vi provsmakade dagen innan. Suck!

Men kakorna hade helt enkelt en så strykande åtgång att jag aldrig hann med att dokumentera dem. Trist bild till trots ska ni få receptet på denna enkla kaka som man kan baka på en ugnsplåt. Och som man kan toppa med vilka bär man vill egentligen. Jag föredrar svarta vinbär!

Mazarinkaka med svartvinbärsglasyr

Antal

60 kakor

Ingredienser

  • 400 gr smör

  • 100 gr sötmandel

  • 4 ägg

  • 6 dl strösocker

  • 7 dl vetemjöl

  • 2 msk vaniljsocker

  • 2 tsk bakpulver

  • 1 tsk bittermandelolja

  • Glasyr
  • 150 gr svarta vinbär

  • 7 dl florsocker

  • Kokosflingor eller strössel

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna. Mal skalad mandel i en mandelkvarn eller kör i en matberedare till ett fint mjöl.
  • Vispa ägg och socker vitt och pösigt
  • Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och den malda mandeln i en skål. Rör ner i äggsmeten
  • Blanda ner smält smör och bittermandelolja
  • Klä en långpanna med måtten 30×40 cm med bakplåtspapper. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i 30 minuter. Låt svalna.
  • Glasyr: Värm bären i en kastrull och mosa sönder med en sked. Häll genom en sil och blanda saften med florsocker till en glasyr. Bred glasyren över den avsvalnade kakan. Toppa med strössel. Skär kakorna i rutor och servera.