Den här veganska vinbärsrutan bjöd jag på när vi fick besök i söndags. Bakas i långpanna och räcker därför till många. Färgen är inte riktigt rättvisande eftersom jag hade slut på vanligt strösocker och fick ta brun farin istället. Då ser den lite mörkare ut.
Toppad med flagad mandel, pärlsocker och serverad med en klick vegansk vaniljvisp är det himmelriket på en tallrik.
Vegansk vinbärskaka
30 bitar
Tidsåtgång
40 minuter
Ingredienser
200 gr mjölkfritt margarin
5 dl strösocker
8 dl vetemjöl
3,5 dl havredryck
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 gr röda vinbär
pärlsocker
flagad mandel
Gör så här
- Sätt ugnen på´175 grader och lägg ett bakplåtspapper i en ugnsplåt.
- Smält margarin, tillsätt socker och rör om. Häll i övriga ingredienser (utom bären) och blanda till en jämn smet.
- Häll smeten i formen och bre ut jämt. Strössla bären över kakan, sedan pärlsocker och flagad mandel. Grädda mitt i ugnen i 30-35 minuter. Känn efter med en sticka innan du tar ut den. Låt svalna och skär sedan i bitar
7 svar
I remember a friend in Sweden making this kind of tray bake cake when I visited your beautiful country many times as my husband- then boyfriend- worked in Gothenburg in the early 80’s. I am a Dutch speaking Belgian and can
still read Swedish but no longer write it. I thoroughly enjoy your blog, your posts take me back to happy times but also give lots of inspiration for today’s life. Many thanks for your company during my morning coffee break!
Kind regards
Anneloes
Gud så gott detta låter. Detta ska jag testa 😍
Tror du man kan strö lite havregryn över kakan i stället för mandeln?
Man kan säkert göra det! Eller hoppa helt – eller ta kokos!
Tack!! Blir ett bra recept att testa i helgen.
Stort tack att du delade med dig av receptet! Plus att det är enkelt att röra ihop ju 🙂
Så fint med veganskt recept för klimat och miljö och våra barns framtid. Tack 💚