Den här veganska vinbärsrutan bjöd jag på när vi fick besök i söndags. Bakas i långpanna och räcker därför till många. Färgen är inte riktigt rättvisande eftersom jag hade slut på vanligt strösocker och fick ta brun farin istället. Då ser den lite mörkare ut.

Toppad med flagad mandel, pärlsocker och serverad med en klick vegansk vaniljvisp är det himmelriket på en tallrik.

Vegansk vinbärskaka

30 bitar

Tidsåtgång

40 minuter

Ingredienser

  • 200 gr mjölkfritt margarin

  • 5 dl strösocker

  • 8 dl vetemjöl

  • 3,5 dl havredryck

  • 1 tsk salt

  • 4 tsk bakpulver

  • 2 tsk vaniljsocker

  • 200 gr röda vinbär

  • pärlsocker

  • flagad mandel

Gör så här

  • Sätt ugnen på´175 grader och lägg ett bakplåtspapper i en ugnsplåt.
  • Smält margarin, tillsätt socker och rör om. Häll i övriga ingredienser (utom bären) och blanda till en jämn smet.
  • Häll smeten i formen och bre ut jämt. Strössla bären över kakan, sedan pärlsocker och flagad mandel. Grädda mitt i ugnen i 30-35 minuter. Känn efter med en sticka innan du tar ut den. Låt svalna och skär sedan i bitar