Ända sedan i november har jag testat en ny prisbelönt hudvĂ„rdsrutin frĂ„n svenska Saga of Idun. Vegansk, ekologisk hudvĂ„rd med algextrakt frĂ„n vĂ€stkusten. Jag har anvĂ€nt produkterna genom den kalla torra vintern, genom vĂ€deromslagen pĂ„ vĂ„ren och hela sommaren igenom – med sol och stĂ€ndiga bad.

Jag gillar ju att prova nya produkter och varumÀrken, men det Àr ett visst risktagande. Jag har kÀnslig hy och kan reagera pÄ krÀmer som inte Àr nog milda. Samtidigt som jag ocksÄ vill att de ska innehÄlla aktiva ingredienser och vara effektiva pÄ min hy.

Men jag har inte blivit besviken! Den hÀr hudvÄrdsserien Àr bÄde snÀll mot miljön och mot min hud.

Den milda men effektiva rengöringsmoussen Cleansing foam 3 in 1 anvĂ€nder jag pĂ„ kvĂ€llarna, för att tvĂ€tta bort smink och orenheter. Jag gillar att den tvĂ€ttar rent – men absolut inte torkar ut min hud.

Sedan smörjer jag mig med night cream advanced recovery – som reparerar och skyddar huden. Och dĂ€refter nĂ„gra droppar facial oil, som innehĂ„ller vetegroddsolja med ett högt E-vitamininnehĂ„ll, samt macadamiaolja, jojobaolja och mandelolja rik pĂ„ Omega 6 och 9. Efter det kĂ€nns min hud len som en babyrumpa.

PÄ morgnen nÀr jag vaknar sköljer jag bara ansiktet med vatten och sedan pÄ med serumet som innehÄller bland annat hyaluronsyra och aloe vera som lugnar huden. DÀrefter smörjer jag mig med Nourishing day cream. Och sÄ Àr jag good to go!

Favoriten Àr nog ÀndÄ den lÀtta, silkiga dagkrÀmen som ger en rejÀl fuktboost utan att lÀmna en klibbig hinna pÄ huden. InnehÄller nÀringsrikt algkomplex som Äterfuktar huden och stÀrker dess skyddsbarriÀr. Funkar vÀldigt bra pÄ mig som har en kÀnslig hy, som lÀtt blir röd och flammig. Huden kÀnns len och spÀnstig.

Vill du testa Saga of Idun kan jag varmt rekommendera det hÀr startkitet med rengöring, natt och dagkrÀm, serum och repairing oil. Samma rutin som jag sjÀlv anvÀnder. De nÀtta flaskorna rÀcker lÀnge och funkar perfekt att ta med pÄ resan.

Vegansk, ekologisk hudvÄrd utan skadliga hormonstörande ingredienser. Givetvis cruelty free och fritt frÄn PEG, parabener och silikoner. Saga of Idun har hÀngt med i min necessÀr i tio mÄnader och kommer definitivt att fÄ fortsatt förtroende!

MED KODEN Clara I KASSAN FÅR DU 15% PÅ HELA SORTIMENTET!