Usch vilken trist lördagsmorgon. Vaknade upp i ett sunkigt hem. Stel i nacken och vÀnster arm efter att en unge med nÀsblod och nattskrÀck kröp ner i sÀngen vid tretiden och ville ligga nÀra. MÀrks att Jakob (han som plockar nonstop och förmÄr barnen att göra detsamma) Àr bortrest, för den hÀr veckan ser hemmet ut som hin hÄles labratorium.

Jag har nĂ„got vasst i halsen och det enda jag egentligen vill Ă€r att sitta i ett tyst, rent hus och skriva pĂ„ min nya bok som kommer nĂ€sta höst. Hade ett sĂ„nt underbart flow i torsdags nĂ€mligen. Öppnade datorn, försjönk totalt och nĂ€sta gĂ„ng jag kollade pĂ„ klockan hade det gĂ„tt fyra timmar utan att jag mĂ€rkt nĂ„gonting. Den typen av flow Ă€r en berusande upplevelse som jag vill ha igen och igen och igen…

Men idag vÀntar istÀllet stÀd. Damma mattor. Dammsuga. Ta rÀtt pÄ disken. GÄ med hunden. Köra tvÄ tvÀttmaskiner och vika torr tvÀtt. Tvi tunnor tusan sÄ trist! Ska sÀtta pÄ musik och trÀningsklÀder och försökta tÀnka att jag i alla fall fÄr ut nÄgra timmars fysisk aktivitet av det.

Funderar för övrigt att köra en “StĂ€da som Rut-vecka” med start pĂ„ mĂ„ndag. KĂ€nns som att det behövs för att fĂ„ lite ordning pĂ„ mina prylar. NĂ„gon som Ă€r sugen pĂ„ att haka pĂ„? Hojta sĂ„ kör vi i sĂ„dana fall!