Lördagen började med stÀdning för mig. Barnen drog ut och Äkte skrana och rastade Essa och Jakob arbetade pÄ gÄrden och fixade iordning för vintern. Som belöning efter att ha storstÀdat unnade jag mig att göra nÄgonting vackert till mig sjÀlv. Planterade nÄgra hyacinter i en gammal kruka.

Och tog fram ett trÀtrÄg och fyllde med röda Àpplen.

IgÄr morse var det -23 grader men idag Àr det lite mildare, omkring fjorton minus ungefÀr. Soligt, klart och bitigt i kinderna.

Gjorde ytterligare en liten plantering med hyacinter och stĂ€llde i matrummet. Ner med det jag kunde hitta – torkade apelsinskivor, kottar och nĂ„gra röda bĂ€r och flugsvampar. Den lilla amarylliskrukan fick jag av min vĂ€n och kollega Charlotte som en Grattis till bokframgĂ„ngarna-present!

Tallen vid bastun har blivit friserad och smĂ„ buketter Ă€r utplacerade runtom pĂ„ nedervĂ„ningen. Rart och vinterfint – dessutom doftar tallris sĂ„ gott!

Nu har jag stÀdat, handlat mat, bjudit pÄ spontankaffe till grannar och laddat tvÀttmaskinen. Nu ska jag koka en kopp te och krypa ner i sÀngen med Harry Potter och lite lördagsgodis. Hoppas du har en fin lördag!