Bakade en sån galet god kaka till Bertils kalas. Enkel för att den görs i långpanna.

Saftig, seg och lite knaprig tack vare nötterna.

Som om en kladdkaka gifte sig med en brownie!

Saftiga chokladrutor med krispiga nötter

Antal bitar

20

Tidsåtgång

45 minuter

Ingredienser

  • 150 gram smör

  • 2 dl brunt farinsocker

  • 1,5 dl strösocker

  • En nypa salt

  • 2 ägg

  • 1,5 dl jordnötter, valnötter eller cashewnötter

  • 3,5 dl vetemjöl

  • 200 gr choklad

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175 grader. Klä en ugnssäker form, ca 20x30cm med bakplåtspapper.
  • Smält smöret i en kastrull på spisen.
  • Mät upp sockret i en bunke och slå över det smälta smöret. Vispa med elvisp och tillsätt sedan salt och ägg.
  • Tillsätt vetemjöl och rör till en jämn smet. Grovhacka nötterna och chokladen och häll i. Spara lite choklad och nötter till garnering.
  • Häll över smeten i formen och grädda i ca 30 minuter. Känn efter med en sticka – kakan ska vara aningen kladdig inuti.
  • Ta ut kakan och strössla över de sista chokladbitarna på toppen. Låt svalna och skär sedan i bitar. Kakan är också god att servera som efterrät med en klick vispad grädde.