Vaknar vid sju av Ulf som vill krypa ner i sängen och kolla på mina gullisar. Lyfter på duntäcket och låter kalla fingrar fara efter kroppen och räkna de utstående födelsemärkena. Tappar räkningen och börjar om igen. Han myser in sig med brösten som två gosedjur och jag känner oxytocinet susa runt. Känsla av att min mjuka kropp och mina hängiga bröst är värmen som de tankar närhet ifrån. Och att jag tankar tillbaka från barnen.

Hör storbarnen stöka på nedervåningen och leta ullkalsonger och slalomhjälmar. Jag tar på mig morgonrocken och tofflorna och går ner i köket. Drar fram en emaljkastrull och häller upp en liter mjölk. Några matskedar socker och kakao. Medan chokladen den blir varm brer jag smörgåsar och lägger i påsar och delar upp kakorna i två högar. Storpojken skulle ha knytis med pojkarna i sin klass, så han får extra mycket matsäck.

Snart är de på väg hela familjen. Jakob skjutsar Ulf på sin spark. Storbarnen har varsin egen spark och Folke har dessutom skranan i släptåg. Essa springer efter, lycklig av att få hänga med flocken. Det är friluftsdag idag. Slalom och pulkaåkning.

När huset blivit tyst och jag städat bort frukosten tar jag med mig en kaffekopp och går tillbaka till sängen. Dricker den andaktsfullt innan jag öppnar min dator och skriver det här.

Snart börjar min dag på riktigt. Ska bara ta en stund med mig själv först.