Nu gör vi om arbetsfördelningen här hemma igen. Jag ska laga lite mer vardagsmiddag, medan Jakob övertar några av mina sysslor. För att få inspiration gick jag tillbaka till det här inlägget från 2021 – när vi på bloggen hjälptes åt med vardagsmaten. Vet inte varför riktigt, men jag blev rörd när jag läste. Alla generösa tips och kommentarer. Små inblickar i andra familjer och hem som kämpar på med samma som vi.

Jag fick några uppslag och tips därifrån som jag tänker testa. Bland annat på en god sötpotatissoppa och Mexikanskt ris. Lät barnkompatibelt! Och en dag i veckan ska jag i alla fall göra spagetti och en köttfärsås av sojafärs. Då gör jag dubbel sats av såsen så att den några dagar senare bli basen till en tacogratäng/köttfärsgratäng med potatis eller en tacosoppa av något slag. Två barnvänliga rätter i en smäll! Kan för övrigt tipsa om att sojafärs mår bra av en påse Fajita-kryddmix från tacohyllan. Ger såsen ett djup och en mustighet som den inte får annars. Säkert alla E-nummers förtjänst.

Det kommer förstås göras soppor av olika slag och en matig sallad någon dag. Men sedan fastnade jag på fiskrätterna. Jag måste erkänna att vi kämpar för att få till det här med fisken i familjen. Ingen är stormförtjust i fisk och utmaningen är att hitta recept som både barn och vuxna kan gilla. Med fisk som blir god! Så nu tänkte jag be er som läser om hjälp med de bästa recepten. Särskilt på vit fisk, vilket jag tycker är extra utmanande. Hur lagar ni fisk? Vilka recept är goda? Vad gillar barnen?

Bjuder i gengäld på ett fiskrecept som mina barn gillar – nämligen norska fiskekakor. Inte det mest snabblagade – men milt och gott!