UnderbaraClara https://underbaraclaras.se UnderbaraClaras Värld Wed, 16 Oct 2019 05:33:25 +0000 sv-SE hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.2.4 Bergsbestigning https://underbaraclaras.se/2019/10/16/bergsbestigning/ https://underbaraclaras.se/2019/10/16/bergsbestigning/#comments Wed, 16 Oct 2019 05:34:08 +0000 https://underbaraclaras.se/?p=895728255 Jag är lite trött den här veckan. Trött och gruvsam till sinnet. För på torsdag är det begravning för mormor. Jag och pappa kör upp till norrbotten idag och Anna, moster Mia och min kusin ansluter ikväll. Begravningar är aldrig roliga såklart – det känns som ett berg som ska bestigas. Däremot ska det bli … Läs mer

Inlägget Bergsbestigning dök först upp på UnderbaraClara.

]]>

Jag är lite trött den här veckan. Trött och gruvsam till sinnet. För på torsdag är det begravning för mormor. Jag och pappa kör upp till norrbotten idag och Anna, moster Mia och min kusin ansluter ikväll. Begravningar är aldrig roliga såklart – det känns som ett berg som ska bestigas. Däremot ska det bli väldigt mysigt att få några dagar tillsammans i mormor och morfars hus. Att umgås och samtidigt ta farväl. Göra ett värdigt, vackert hejdå till mormor. Och samtidigt en nystart.

Ifall jag bloggar lite glest närmaste dagarna vet ni i alla fall vad det beror på.

Inlägget Bergsbestigning dök först upp på UnderbaraClara.

]]>
https://underbaraclaras.se/2019/10/16/bergsbestigning/feed/ 30
När man reser i tid och rum https://underbaraclaras.se/2019/10/15/nar-man-reser-i-tid-och-rum/ https://underbaraclaras.se/2019/10/15/nar-man-reser-i-tid-och-rum/#comments Tue, 15 Oct 2019 09:36:33 +0000 https://underbaraclaras.se/?p=895728139 Det här med att ligga i sängen och läsa blir svårare och svårare för varje barn jag får. Jag är nu så trött om kvällarna att jag somnar i samma sekund som kinden nuddar örngottet. Och det går ju inte, för då får jag ju ingenting läst! Så jag sitt-läser uppkrupen i fåtöljer istället. Då … Läs mer

Inlägget När man reser i tid och rum dök först upp på UnderbaraClara.

]]>

Det här med att ligga i sängen och läsa blir svårare och svårare för varje barn jag får. Jag är nu så trött om kvällarna att jag somnar i samma sekund som kinden nuddar örngottet. Och det går ju inte, för då får jag ju ingenting läst! Så jag sitt-läser uppkrupen i fåtöljer istället. Då håller jag mig vaken. Baljan kaffe bredvid mig hjälper också på traven.

Just nu läser jag 1794 av Niclas Natt och Dag – som är en fortsättning på 1793 som kom för några år sedan och blev en succé både i Sverige och utomlands.

Jag är ju väldigt förtjust i Stockholmsskildringar från 1700-talet. Som tonåring läste jag till exempel allt Alice Lyttkens skrivit – som Lyckans Tempel som utspelar sig i Stockholm under sent sjuttonhundratal. Men om Lyttkens romaner mer var som romantiska sagoberättelser är detta något helt annat. Här är det ”Bellman noir” som förlaget kallar det. Eller rätt och slätt deckare i 1700-talsmiljö.

Älskar greppet som känns nytt och lite ovant. Språket är levande och rikt och detaljerna blodigt brutala. Ja, boken får 1700-talet framstår som en amoralisk, vedervärdig och stinkande härd. Och samtidigt lockande på något vis. Förstår inte hur det ens är möjligt? Men det är något magiskt med att läsa romaner som utspelar sig i de vackraste och äldsta hus och stadsdelar som finns i vår huvudstad. Och verklige inse allt storslaget, läskigt, sorgligt och gripande som hunnit utspela sig där! Så fort jag läst färdigt den här boken ska jag börja läsa 1793 som är föregångaren och som helt gått mig förbi tidigare. Någon som läst den?

En annan deckare jag klickat hem från Adlibris är Ninni Schulmans När alla klockor stannat. Det här är sjätte boken i den populära serien som utspelar sig i Hagfors med journalisten Magdalena Hansson i huvudrollen. Har någon av er läst något ur serien? Jag måste erkänna att jag inte läst någonting alls av Ninni tidigare – men fått henne rekommenderad av kompisar. Och av recensionerna att döma ska När alla klockor stannat vara riktigt bra. DN kallar till och med boken för en av de bästa svenska deckarna just nu! Är med andra ord väldigt peppad på att sätta igång.

Jag vill tipsa om att det just nu finns massor av spännande, rafflande, ruggiga nagelbitardeckare på Adlibris. Botanisera runt bland både svenska och utländska titlar här. Och kom gärna med lästips till mig på vad jag inte får missa!

Inlägget När man reser i tid och rum dök först upp på UnderbaraClara.

]]>
https://underbaraclaras.se/2019/10/15/nar-man-reser-i-tid-och-rum/feed/ 41
Två tunga as https://underbaraclaras.se/2019/10/13/tva-tunga-as/ https://underbaraclaras.se/2019/10/13/tva-tunga-as/#comments Sun, 13 Oct 2019 18:32:20 +0000 https://underbaraclaras.se/?p=895728213 Mitt mående kan mätas i matlagning. Jag riktigt njuter av att laga mat åt min familj. Testa nya recept, fixa mysfika och efterrätt. Och när jag mår bra så gör jag det. När jag inte mår bra, är stressad, trött och känner mig otillräcklig. Då blir det varmkorv med bröd. Idag har jag bakat två … Läs mer

Inlägget Två tunga as dök först upp på UnderbaraClara.

]]>

Mitt mående kan mätas i matlagning. Jag riktigt njuter av att laga mat åt min familj. Testa nya recept, fixa mysfika och efterrätt. Och när jag mår bra så gör jag det. När jag inte mår bra, är stressad, trött och känner mig otillräcklig. Då blir det varmkorv med bröd.

Idag har jag bakat två kakor, gjort en vegetarisk lasagne, ett storkok köttfärsås och sedan bakat matbröd. Så ni kan ju räkna ut dagsformen. Är det snön som gjort det? Det är en bidragande orsak i alla fall!

Det är så mysigt nere nu sedan jag fiffade om. La ut vår mörkröda orientaliska matta. Plockade fram fårfällar och ullfiltar och hundra ljusstakar.

Alla innerfönster har äntligen kommit på plats. Så nu är det varmt och dragfritt dessutom…

Hyllan som hängt vid vedspisen har fått komma in i vardagsrummet. Med fotogenlampan ovanpå. Gillar också vägglampetten i porslin som Stina gav mig i present när jag fått barn. Den passar ju PERFEKT mot tapeten.

Idag var farmor på besök och byggde en snöborg och en jättestor snögubbe med barnen. Jakob skyndade sig ut för att byta till vinterdäck på Volvon. Behövs verkligen i veckan när jag ska upp till norrbotten. Men även här är ju isiga vägar är på ingång.

I fredags när vi städade huset möblerade jag också om i vardagsrummet. Det här bruna skåpet har stått i vartenda hör på nedervåningen tror jag. Men så fort jag flyttar det så känns huset som nytt igen! Så det får fortsätta åka runt. Jag flyttar det själv varje gång. Tungt som ett as är det och då kommer ju min egen höga vikt (tung som ett as) väl till pass för att trycka på.

Nu sover alla småttingarna sedan en timme tillbaka. Och jag ska gå ut och gå. Har försökt slippa undan hela dagen men nu är ursäkterna slut.

Sedan hägrar en stund i soffan innan sängen.

Och innan måndagen drar igång igen. Fy vad man blir trött av helg. Tur att det blir vardag så man får vila upp sig någongång!

Inlägget Två tunga as dök först upp på UnderbaraClara.

]]>
https://underbaraclaras.se/2019/10/13/tva-tunga-as/feed/ 15
Första snön är alltid vitast https://underbaraclaras.se/2019/10/13/895728196/ https://underbaraclaras.se/2019/10/13/895728196/#comments Sun, 13 Oct 2019 08:38:16 +0000 https://underbaraclaras.se/?p=895728196 Jag vaknade upp och den kändes direkt i luften – kylan och torrheten. Det luktade till och med annorlunda. Och sedan styrkan i ljuset som smet in mellan rullgardinen och väggen. Reflekterad av det vita som täckte världen. Rusade upp ur sängen och flög ner för trappen. Sedan rakt ut i detta. Detta UNDERBARA! Blir … Läs mer

Inlägget Första snön är alltid vitast dök först upp på UnderbaraClara.

]]>
Jag vaknade upp och den kändes direkt i luften – kylan och torrheten. Det luktade till och med annorlunda. Och sedan styrkan i ljuset som smet in mellan rullgardinen och väggen. Reflekterad av det vita som täckte världen. Rusade upp ur sängen och flög ner för trappen.

Sedan rakt ut i detta. Detta UNDERBARA! Blir så lycklig av första snön. Och snön som faller för hundrade gången. Älskar snö. Och älskar den här perioden fram till jul som bara är en orgie i mys och traditioner och häng med folk man tycker om.

Snön ligger så vackert mot alla trädgårdens växter. Och ÄNTLIGEN får jag se hur mitt röda garage tar sig ut mot den vita snön. I det där fönstret ska jag hänga en stor julstjärna i vinter.

Inser också hur fint det är med vintergrönt mot snön. Nu sitter ju löven kvar på det mesta och gör att trädgården har en så vacker stomme för snön att vila på. Behöver plantera mer vintergrönt nästa sommar. Det är tydligt.

Min enorma dragon verkar tagen på sängen.

Liksom rabattens sista röda rosor.

Fågelbad med snömos

Barnen tänker he sig ut och göra snögubbar nu. Man måste ju ta tillvara på snön så länge den är här. I början på säsongen smälter den ju bort flera gånger om innan den slutligen bestämmer sig för att ligga kvar.

Och jag. Jag ska också gå ut och njuta det vita. Fast först ska jag göra lite välbehövliga söndagssysslor. Som att städa skafferiet och sätta en deg på jäsning och ta askan ur vedspisen.

Inlägget Första snön är alltid vitast dök först upp på UnderbaraClara.

]]>
https://underbaraclaras.se/2019/10/13/895728196/feed/ 12
Helgplock https://underbaraclaras.se/2019/10/12/helgplock/ https://underbaraclaras.se/2019/10/12/helgplock/#comments Sat, 12 Oct 2019 12:03:44 +0000 https://underbaraclaras.se/?p=895728189 Så vansinnigt skönt med helg. Den här veckan blev alldeles för arbetsam. På torsdagen försökte jag hinna undan allt men blev ideligen avbruten. Först vid 23.40 på kvällen skickade jag mitt sista jobbmail. Så fredagen fick bli ledig. Men då städade jag och Jakob istället. Visserligen både långsamt och slarvigt. Men det var tvunget. Vårt … Läs mer

Inlägget Helgplock dök först upp på UnderbaraClara.

]]>
Så vansinnigt skönt med helg. Den här veckan blev alldeles för arbetsam. På torsdagen försökte jag hinna undan allt men blev ideligen avbruten. Först vid 23.40 på kvällen skickade jag mitt sista jobbmail. Så fredagen fick bli ledig. Men då städade jag och Jakob istället. Visserligen både långsamt och slarvigt. Men det var tvunget. Vårt hem såg ut ungefär som Morran och Tobias. Om det säger er någonting.

Igår kväll hade vi fredagsmys med barnen. Känner hur jag nästan vill lägga mig ovanpå ungarna (!) för att liksom vill mysa och beskydda och gosa med dem. Tur att de är som två kelsjuka katter som gärna vill bli pillade i håret och kliade på ryggen. När de somnat blev jag sittande med lite kvarglömt godis och mitt eget bloggflöde. Jakob gick hem till Albin. Kanske anslöt Emil också. Då sitter de i och eldar och dricker öl och löser världsproblem. Eller vad män nu gör när de eldar och dricker öl. Själv kollade jag igenom vad jag bloggade om förra hösten och drabbades av akutlängtan efter allhelgona och sedan julstök. Jag riktigt rööös av välbehag när jag tittade i arkivet. På mitt instagramkonto @underbaraclaras finns det stories från tidigare jular samlade under höjdpunkter. Om du som jag är en julnörd så kan du ju klicka där. Och svimma av jullängtan.

Men nu ska jag inte tänka på jul. Än är det långt kvar (mitt startskott går efter Allhelgona) och idag har jag tänkt pyssla och stöka här hemma. Ska bära ner den stora röda antika mattan från sovrummet till vardagsrummet. Plocka in mörka textilier, fårskinn och placera ut fler fönsterlampor. Hösta till det helt enkelt. Så att vårt vardagsrum blir den där mysiga platsen man så väl behöver under den mörka, kalla årstiden.

Återkommer med bilder när jag donat färdigt. Hoppas ni har en mild, mjuk lördag allesammans.

Inlägget Helgplock dök först upp på UnderbaraClara.

]]>
https://underbaraclaras.se/2019/10/12/helgplock/feed/ 2
Krukor, krus och korgar https://underbaraclaras.se/2019/10/11/krukor-krus-och-korgar/ https://underbaraclaras.se/2019/10/11/krukor-krus-och-korgar/#comments Fri, 11 Oct 2019 19:11:12 +0000 https://underbaraclaras.se/?p=895728158 Visst är sommarblomster i krukor fint – men jag tycker nästan att höstens alla pynt är snäppet roligare. Allt det där man hittar i naturen och sedan bara placerar ut i krukor, krus och korgar. Som gula lövruskor, rönnris och äpplen. Nypon på kvist, ljung och mossa. Här är några fina höststilleben jag tidigare publicerat … Läs mer

Inlägget Krukor, krus och korgar dök först upp på UnderbaraClara.

]]>
Visst är sommarblomster i krukor fint – men jag tycker nästan att höstens alla pynt är snäppet roligare. Allt det där man hittar i naturen och sedan bara placerar ut i krukor, krus och korgar. Som gula lövruskor, rönnris och äpplen. Nypon på kvist, ljung och mossa.

Här är några fina höststilleben jag tidigare publicerat på mitt instagramkonto @underbaraboning.

@lizze_westerlund

En zinkvas med skira blommor och en ensam röd bärkrans. Svårare än så behöver det inte vara. Enkelt och effektfullt.

@t.susanna

Och sådana här fina, enkla höstlövsbuketter fyller jag gärna hemmet med när sommarblommorna vissnat.

@garverivagen3

Vacker entré med både kransar, pumpor och höstblomster. Här vill man sitta med varm choklad en solig, kylig dag.

@janne_paalandet

Utekök och bänkar man sommartid använder för matlagning eller som arbetsyta är fina att fylla med dekorationer till hösten. Gärna med korgar och tråg fulla av ljung, löv och mossa.

@vibekedesign

När man ätit sig mätt på trädgårdsäpplen kan man lägga dem i korgar som dekoration. Och har man ett uterum tycker jag dessutom att man kan fylla korgarna med gosiga plädar och kuddar. Det ser så vansinnigt inbjudande ut.

@nordingarden

En damejeanne med några spretiga kvistar tallris är fint i all sin enkelhet. Tallris och enris är för övrigt mycket bättre att ta in som snitt och fylla urnor med än granris. Det håller längre utan att barra.

@asliden129

Så härligt att plocka in och fylla en korg med allt det vackra som fortfarande finns i trädgården. Spretigt gräs, snudd på överblommade solrosor och massor av gulbruna löv. Så oerhört dekorativt.

@perolofjerner

Vid en sådan här pampig gård behövs rejäla doningar till dekoration. Som de stora lagerträden i silltunnorna på var sin sida om ytterdörren.

@stinnaninnnas

Så vackert med röda bär på spretiga grenar! Någon som vet vad det är för växt som står i urnan? Har man inget liknande vill jag tipsa om att klippa in rosenkvistar med nypon på. Är otroligt tjusigt i vas och hittas ofta vildväxande. Om man inte vill klippa ner sina egna rosensnår, alltså.

@krickelin

Jag gillar precis allt i den här bilden! Överblommade solrosor i ett krus och massa sommarblomster i en äppellåda. Med löv som hopar sig och förmultnar. Jag känner den goda jordiga doften ända hit.

@nina.elisabet

Avslutar med en enkel men oerhört effektfull bordsdekoration. M-ed vad som ser ut som små trädgårdsäpplen – eller möjligen stora nypon. Väldigt fint att lägga ut som en löpare på det här viset.

Inlägget Krukor, krus och korgar dök först upp på UnderbaraClara.

]]>
https://underbaraclaras.se/2019/10/11/krukor-krus-och-korgar/feed/ 10
Ett hej i studion blev början på en radiodokumentär https://underbaraclaras.se/2019/10/11/ett-hej-i-studion-blev-borjan-pa-en-radiodokumentar/ https://underbaraclaras.se/2019/10/11/ett-hej-i-studion-blev-borjan-pa-en-radiodokumentar/#comments Fri, 11 Oct 2019 07:16:11 +0000 https://underbaraclaras.se/?p=895728128 En höstdag för drygt ett år sen satte Annakarin nycklarna i dörren till vår kreativa studio. Med sig hade hon nytillskottet Petra. De två ställer sig i köket för att koka kaffe. Då skymtar Annakarin någon som sitter och jobbar med hörlurar på huvudet i rummet längst in. – Hallå Erica, kom och hälsa på … Läs mer

Inlägget Ett hej i studion blev början på en radiodokumentär dök först upp på UnderbaraClara.

]]>

En höstdag för drygt ett år sen satte Annakarin nycklarna i dörren till vår kreativa studio. Med sig hade hon nytillskottet Petra.

De två ställer sig i köket för att koka kaffe. Då skymtar Annakarin någon som sitter och jobbar med hörlurar på huvudet i rummet längst in.
– Hallå Erica, kom och hälsa på Petra! Hon har just blivit civil efter att ha jobbat som hemlig elitsoldat i många år. Hon har varit ute på farliga uppdrag runt hela världen!

Petra och Erica säger “hej” till varandra och inte långt därefter frågar Erica om Petra kan berätta i radio om det hon varit med om?

Ett halvår senare börjar de träffas regelbundet för intervjuer. Nu har ytterligare ett halvår gått och i dag kan du höra resultatet i den pinfärska P1 Dokumentären Kodnamn Pam. Den premiärsänds! Jag som följt allting lite på sidan av är så peppad på att få höra slutresultatet.

Peppad och dessutom glad för att vår studio får vara precis det vi önskade när vi startade den: En mötesplats för spännande människor, kreatörer och företagare som kan skapa magi ihop. Få saker ger mig mer pirr än det!

Kanske vill du bli en av oss? Då kan du skriva till underbaraclara@gmail.com. Och alla er andra uppmanar jag att lyssna på dokumentären. Det ska jag göra prick nu!

Här kan du höra P1 Dokumentär Kodnamn Pam

Inlägget Ett hej i studion blev början på en radiodokumentär dök först upp på UnderbaraClara.

]]>
https://underbaraclaras.se/2019/10/11/ett-hej-i-studion-blev-borjan-pa-en-radiodokumentar/feed/ 18
Matglädje för stora och små https://underbaraclaras.se/2019/10/10/matgladje-for-stora-och-sma/ https://underbaraclaras.se/2019/10/10/matgladje-for-stora-och-sma/#comments Thu, 10 Oct 2019 13:43:54 +0000 https://underbaraclaras.se/?p=895728022 Nu är vi igång med ätandet ordentligt. Fortfarande är amningen basen – men annat står allt oftare på menyn. Havregröt är en klar favorit. Gärna med lite mosad banan i. Eller några av trädgårdens svarta vinbär. Och så den riktiga maten. Fisk, potatis, pasta med broccoli. Den är ett äventyr! Varje ny smak föranleder tefatsstora … Läs mer

Inlägget Matglädje för stora och små dök först upp på UnderbaraClara.

]]>

Nu är vi igång med ätandet ordentligt. Fortfarande är amningen basen – men annat står allt oftare på menyn. Havregröt är en klar favorit. Gärna med lite mosad banan i. Eller några av trädgårdens svarta vinbär. Och så den riktiga maten. Fisk, potatis, pasta med broccoli. Den är ett äventyr! Varje ny smak föranleder tefatsstora ögon och skeptiska rynkor. Men redan tugga tre slinker bättre ner…

Jag tycker att det är bra att använda två skedar när man matar. En till mig och en till bebisen att hålla i. Det blir kladdigt värre förstås. Men efter maten duschar jag oftast av honom i badkaret. Och om jag inte har två skedar bruka jag låta honom hålla någonting ätbart i handen samtidigt. En stor bit mjukkokt morot eller en hård skalm surdegsbröd (som inte går att få loss bitar av). Någonting att gnaga på och undersöka.

Jag brukar dela upp måltiderna så att lillen äter sina egna mer “ordentliga” mål mat under dagen. Då matar jag i lugn och ro och fullt fokus ligger på mättnad och näringsinnehåll. Sedan vid våra familjemåltider får han sitta med vid bordet och då kan han få något litet att plocka med själv. Som stavar av mjukkokta grönsaker. Eller något från vår måltid – potatis, pasta, avokado. Viktigt att det är mjukt såklart – och inte går att sätta i halsen.

På det sätter får han både upptäcka mat i egen takt samtidigt som jag håller lite koll på att han faktiskt får i sig ordentliga mål mat några gånger om dagen.

Att få vara med sin flock vid måltiderna tror jag är viktigt – också för små sexmånaders bebisar!

Idag stod HiPPs fiskgryta med pasta och grösaker på menyn. All HiPPs fisk är MSC-märkt. Det innebär fisken kommer från ett välskött fiske och att den fångats med minimal inverkan på marina ekosystem. Hållbara fiskemetoder främjas och bidrar till ett levande hav. Du kan läsa mer om märkningen här.

Jag väljer såklart alltid ekologiskt och MSC-märkt till lillen – precis som till alla i familjen. HiPPs mat är noga kontrollerad, innehåller alla viktiga näringsämnen och till skillnad från mycket annan barnmat så smakar den faktiskt någonting. Den är liksom kryddad! Viktigt tycker jag. Vem gillar egentligen smaklös mat?!

För dig som är i samma fas som mig och håller på att introducera mat till din bebis kan jag tipsa om att HiPP har många matnyttiga råd på sin hemsida. Här hittar du mer att läsa – riktat till barn i just din ålder. Och för dig som gillar att laga bebismat vill jag slå ett slag för HiPPs utmärkta (och välbesökta) receptbank. Där finns bland annat recept på egna smarriga fiskrätter att göra till de små. Som Gröna Fisken!

Inlägget Matglädje för stora och små dök först upp på UnderbaraClara.

]]>
https://underbaraclaras.se/2019/10/10/matgladje-for-stora-och-sma/feed/ 3
Gårdsbilden https://underbaraclaras.se/2019/10/10/gardsbilden/ https://underbaraclaras.se/2019/10/10/gardsbilden/#comments Thu, 10 Oct 2019 07:13:18 +0000 https://underbaraclaras.se/?p=895728103 Hade ju lovat fler bilder på vårt garage när det var färdigmålat. Men eftersom jag väntat på att det ska bli helt färdigt och nu slutligen inser att det kommer dröja tills våren – så bjuder jag på det här så länge. Jag har försökt ta bilder i samma vinklar som när jag fotade garaget … Läs mer

Inlägget Gårdsbilden dök först upp på UnderbaraClara.

]]>

Hade ju lovat fler bilder på vårt garage när det var färdigmålat. Men eftersom jag väntat på att det ska bli helt färdigt och nu slutligen inser att det kommer dröja tills våren – så bjuder jag på det här så länge.

Jag har försökt ta bilder i samma vinklar som när jag fotade garaget i våras. Men nu är det målat i röd slamfärg och har dörrar strukna med grön linoljefärg. Här tycker jag man ser hur bra det kommer bli när alla fönster är engelskt röda på bostadshuset – och det på så sätt “pratar” med garaget.

Glad i att till och med vår häck pratar med vårt hus. Färgmässigt alltså.

Det som inte är klart på garaget är målning av fönster och foder. Just nu har bara halvmånens foder ljus färg – men sedan ska hela fönstrets foder också målas. Samt fönsterna ner mot åkern.

Visst är det knölig och gullig natur här förresten? En bit upp på berget där i bakgrunden bor Stina och Emil.

Det är något visst med hus där man kan se igenom. Hos oss kan man det i alla riktningar. Och jag älskar att åkern och skogen på andra sidan huset anas genom rutorna. Det känns syrerikt. Om ni fattar hur jag menar?

Jag är så glad för att äntligen ha ett falurött hus på gården. Känns inte som att vi haft en riktig gård innan vi fick det huset. Det ÄR ju liksom definitionen av landet.

Min dragon har förresten gått bananas. Den växer mig högt över huvudet.

Det är detaljerna det sitter i! Som skarprörsvinklar och skarprörsutkastare med tvära böjar. Då blir det gammalt med stil.

Mmmm…är så glad att Jakob byggde detta garage. Och att vår vän Albin som är arkitekt ritade det åt oss. Jag ville inte ha ett dussingarage utan något som faktiskt skulle vara en prydnad för gården. Då krävs lite finess i allt ifrån takets exaktalutning till fönstrets placering. Precis det tycker jag han lyckades så bra med. Och sedan hjälpte Ulrika på Marstorps Byggnadsvård till med färgsättningen. Och bistod med riktigt gamla fönster, för den rätta känslan. Jag vill gärna tipsa både Albin och Ulrika ifall du är på jakt efter arkitekter – som dessutom har kompetens inom byggnadsvård.

Men nu. Nu ska vi snart påbörja ett nytt husbygge på tomten. Men exakt vad det är får jag lov att återkomma till i ett senare inlägg.

Inlägget Gårdsbilden dök först upp på UnderbaraClara.

]]>
https://underbaraclaras.se/2019/10/10/gardsbilden/feed/ 21
Miss Claritys nya kollektion – strax här! https://underbaraclaras.se/2019/10/09/miss-claritys-nya-kollektion-strax-har/ https://underbaraclaras.se/2019/10/09/miss-claritys-nya-kollektion-strax-har/#comments Wed, 09 Oct 2019 13:29:57 +0000 https://underbaraclaras.se/?p=895728085 Hurraaa! Nu på fredag släpps vår första höstkollektion för Miss Clarity (det kommer en till senare i höst – men det dröjer). Kollektionen släpps klockan 16.00 på Provrummet.se – precis som vanligt. Sprillans nytt för kollektionen är en vävd modell – och flera nya vackra print på gamla godingar till modeller. Vår filosofi är ju … Läs mer

Inlägget Miss Claritys nya kollektion – strax här! dök först upp på UnderbaraClara.

]]>

Hurraaa! Nu på fredag släpps vår första höstkollektion för Miss Clarity (det kommer en till senare i höst – men det dröjer). Kollektionen släpps klockan 16.00 på Provrummet.se – precis som vanligt.

Sprillans nytt för kollektionen är en vävd modell – och flera nya vackra print på gamla godingar till modeller. Vår filosofi är ju att arbeta med samma modeller över tid så att om man hittar sin favorit ska man kunna fortsätta köpa den, i fler färgställningar och variationer.

Tycker att Annakarin är så vacker i den här wrapen. Vi fotade i och utanför vårt kontor för någon vecka sedan. Bakom kameran stod som vanligt LisaLove och MUA var Caroline Carlbom som vi samarbetat med i många år.

Jag och Annakarin går igenom hundratals (ibland närmare tusentals) tygprover för att hitta print som vi gillar och som vi hoppas ni ska gilla också. Typroverna hämtas hem på den stora tygmässan Texworld i Paris, som anordnas två gånger per år. Andra print kommer från våra egna formgivare. Som Frida Hammar som är illustratör och ritade ett härligt gult print till sommarens kollektion.

Att göra första urvalet av tyger brukar gå väldigt snabbt för oss. Vi bläddrar oss igenom tyghögar och vrålar -Hu! Fy! Tvi! Kanske?! Nej, usch nej! Men då och då undslipper vi oss ett lyckligt -Jaaaaa! på inandning. I regel samtidigt. Vi känner ganska lika nämligen.

Efter önskemål från våra kunder har vi tagit fram en enfärgad svart wrap i stadig trikå – och nu också en grön. Perfekta vardagsklänningar. Eller festklänningar för all del. Addera bara smycken!

Vi arbetar med små europeiska fabriker för att kunna ha koll på kvalitet och arbetsvillkor – det är ju det enda rimliga. Tygen trycks och plaggen sys i Europa. Alla tyger som används i kollektionen är certifierade enligt Oeko-Tex 100 som är världens ledande textilmärkning.

Sätt en notifikation i mobilen – nu på fredag smäller det!

Inlägget Miss Claritys nya kollektion – strax här! dök först upp på UnderbaraClara.

]]>
https://underbaraclaras.se/2019/10/09/miss-claritys-nya-kollektion-strax-har/feed/ 11