21 september, 2023

Dags att ta itu med servettlĂ„dan. Irriterande grölig och omöjlig att stĂ€nga! I denna lĂ„da ligger förutom tygservetter och pappersservetter ocksĂ„ kortlekar. Verkar kanske konstigt – men det hĂ€r Ă€r ju lĂ„dan nĂ€rmast matbordet dĂ€r vi alltid sitter och spelar kort. SĂ„ det passar att de fĂ„r de ligga dĂ€r!

Rev ut alla servetter. Torkade ur lÄdan. Vek om i prydliga högar. InsÄg att pappersservetterna Àr helt slut och behöver fyllas pÄ. Och sedan gick jag igenom och sorterade upp fem kortlekar. Endast tre av dem var fortfarande kompletta sÄ jag slÀngde resten i pappersÄtervinningen. Den bruna grejen i trÀ Àr en dekoration till en köksstol. Den ligger dÀr i vÀntan pÄ att fÄ trÀlimmas fast igen.

Ps. gulligt hyllpapper va? Det fanns i skÄpet nÀr jag köpte det och har fÄtt stanna kvar!

20 september, 2023

NivÄn pÄ stöket i garderoben ger en omedelbar inblick i hur stressiga mina mornar varit senaste tiden. Inte sÄ stressiga alls alltsÄ. För min garderob har sett mycket vÀrre dagar.

ÄndĂ„ Ă€r det alldeles tillrĂ€ckligt stökigt för att jag ska fĂ„ ett meltdown nĂ€r det Ă€r dags att hitta igen sportbehĂ„n, de sköna trosorna eller den svarta lilla kjolen. SĂ„ hög tid att stĂ€da! Gör man det ofta innan det gĂ„r för lĂ„ngt sĂ„ tar det ju inte sĂ„ lĂ„ng tid.

Plockade ur klÀderna hylla för hylla och vek om dem i nya prydliga högar. StÀdade garderoben senast i juni och en hel del av ordningen var fortfarande kvar. Hittade igen mina bÀsta trÀningstrosor! Och en blus jag glömt bort som hamnat bakom allting annat. Hurra vad bra!

Viker allt i lagom prydliga högar utom trÀningsklÀder som rullas och rynkfria kjolar som ocksÄ rullas. Tycker de ryms bÀttre dÄ.

Jag hann vika allt pÄ Ätta minuter och Àgnade de resterande minuterna Ät att bÀra ner de somrigaste klÀderna till kÀllaren. En playsuit, minishorts (som aldrig anvÀndes i somras och inte heller förra sommaren och som jag lika gÀrna kan skÀnka bort) samt nÄgra riktigt fladdriga sommarklÀnningar som inte kommer anvÀndas förrÀn tidigast i juni.

Vad stÀdade du idag?

19 september, 2023

Lyder ordsprÄket. Men det Àr helt fel. Det som inte dödar det skadar en och gör en full av sprickor, nagg och krackeleringar. Jag önskar bara att jag hade förstÄtt det tidigare. Att min mamma dog gav mig mycket vishet för min ringa Älder. Men det gjorde mig inte starkare. Och nÀr jag blev utmattad mognade jag, lÀrde mig mycket om mig sjÀlv och mycket om att vara mÀnniska. Men upplevelsen gjorde mig inte starkare utan skörare.

Jag avskyr tanken pÄ att jag skulle vara skör eller vek. Men samtidigt Àr det ocksÄ en lÀttnad att veta att den dÀr skörheten kan förklara varför jag upplever Ängest allt oftare. Varför jag har sÄ nÀra till katastroftankar och varför jag ofta kan ligga vaken och oroa mig. Jag har levt och det sÀtter sina spÄr.

Erica formulerade det sÄ bra för mig en dag nÀr vi diskuterade Ängest. NÀr man Àr ung tror man att man Àr som en fin vas som ska fÄ stÄ i ett skÄp hela livet och hanteras varsamt. Sedan blir man chockad och nÀstan förolÀmpad nÀr man utsÀtts för saker. Man skickas runt, blir kantstött, repad och ful. GÄr sönder och bli nödtorftigt lagad igen. Naggad i kanten men förhoppningsvis fortfarande fungerande. Och det Àr liksom det som Àr sjÀlva livet. Vem vill leva i ett vitrinskÄp?

ÅhĂ„. Det Ă€r en liknelse jag förstĂ„r mig pĂ„. Livet Ă€r inte en vas som ska lĂ€mnas tillbaka i oanvĂ€nt skick.

Det som inte dödat mig det har heller inte hĂ€rdat mig – utan istĂ€llet bara gjort mig extra kĂ€nslig i vissa situationer. Men det har ocksĂ„ gjort mig mer medkĂ€nnande och klok. Livsvisdom kan man bara skaffa sig genom livserfarenhet och av livserfarenhet blir man kantstött. Det Ă€r naturens lagar och det Ă€r helt i sin ordning.

Sök pÄ underbaraclaras.se

KundtjÀnst

Har du frÄgor kring din order eller nÄgot annat som berör min butik, vÀnligen hör av dig till:

Eller anvÀnd formulÀret nedan.