Om

Vem är jag? Jag heter Clara Lidström, är född 1986, och bor på en gård på Västerbottens landsbygd. Är skribent, författare, fotograf och stylist. Har en man, två barn, en hund och en skock hönor.

Vad gör jag? Jag skriver bloggen Underbaraclara som är en av Sveriges absolut största bloggar.  Arbetar som författare och fotograf och driver produktionsbolaget UnderbaraClara AB. Medverkar regelbundet i SVT och Sveriges Radio som nyhetsspanare och paneldeltagare. Gjorde hösten 2015 teveserien Claras Gård i Go’kväll. Har även gjort tre säsonger av egna programmet Husmorsskolan i P1. Jag är rutinerad föredragshållare ( KTH, Linnéuniversitetet, Tillväxtverket etc) som bla. föreläser om digitalt entreprenörskap och nya tidens företagare. Bokar mig för föreläsningar gör man via annakarinnyberg@live.se

Aktuella böcker:  

Barnboksserien Steg för Steg för barn mellan 6-9 år Med titlarna Baka, Fixa, Odla, Kalas och Laga. Medförfattare är Annakarin Nyberg. Rättigheterna till bokserien har sålts till USA, England, Tyskland, Estland, Danmark, Polen och Ryssland. Baka blev 2014 års bäst sålda kokbok och Odla fick motta Måltidsakadems pris för bästa måltidslitteratur för barn. (Rabén&Sjögren)

God Jul -Kakor knäck och karameller. En bakbok för hela familjen, med de härligaste julrecepten. Medförfattare är Annakarin Nyberg.

Inredningsboken UnderbaraClara – Vintagepimp och Hemmafix som även lanserades i USA hösten 2013 och pysselboken UnderbaraClaras Garderob. Medförfattare Anna Lidström. (Bonnier Fakta)

Utmärkelser:

– Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 – för barnboken Odla.

– Årets Nyföretagare 2013 (Utmärkelse från Almi)

– Årets Miljöhjälte 2013 – Utmärkelse från WWF, priset delades ut av H.M Konung Carl XVI Gustaf

– Årets Secondhandprofil 2012 –  Utmärkelse från Erikshjäpens Secondhand

– Sommarpratare i Sveriges Radio 2011. Programmet finns att höra här

– Årets gröna blogg 2011 och 2012 av sajten En lagom dos grönt

– Listad av karriärmagasinet Shortcut som en av Sveriges 100 färgstarka uppstickare

– Mottagare av Blå Bandet-äpplet 2011, för idérikt arbete kring främjandet av nykterhet

– Utsedd till Sveriges Chicaste Bloggare av modemagasinet Chic.

– Fick 2010 motta Norrmejerier-stipendiet med motiveringen
 “Skildringar av livet i Norrland blandas med bilder som lyfter fram vår vackra landsända. Ekologiskt tänkande och närproducerade råvaror är andra ämnen som denna vinnare gärna lyfter fram. Hon lyckas dessutom engagera och entusiasmera sina läsare, inte bara i Norrland utan i hela landet. Clara Lidström gör verkligen skäl för namnet – Underbara Clara!”

 

5 kommentarer på “Om”

  1. Snälla, snälla Clara, kan du inte skriva lite mer politiska texter? Tycker att jag läser och hör om så mycket skit dagligen så det vore skönt att läsa en välskriven text om en vettig åsikt för att liksom väga upp. Tack!

Kommentarer är stängda.