I’m looking forward to the day I die

När jag går till jobbet varje morgon passerar jag en kyrkogård. Av det gamla snittet, där döingar över 150 år vilar. Att gå förbi där är en bra måttstock på hur jag mår. Idag när jag gick förbi kyrkogården tänkte jag på var hur fint där är på sommaren med alla blommor och hängbjörkar. För några dagar sedan gick jag förbi och önskade att jag fick byta plats med de som vilar där. Ville bara få frid och slut på alla problem.

Ofta, när det jordiska livet känns trist och tungt tänker jag på det som kommer efteråt. Och jag ser framemot att dö. För jag längtar till himlen!  För att citera Macy Gray " Love the life I'm livin though I'm looking forward to the day I die" från den fantastiska låten "I can't wait to meetchu" som handlar om precis det här!

När jag äntligen står framför Gud i himlen är det särskilt en sak jag ska fråga:
Ifall Jane Austen inte dött innan hon hann färdigställa boken Sanditon, hur hade hon då skrivit slutet? Åh, jag blir tokig av att inte få veta!!!!

Men idag var ingen sådan dag då jag tänkte särskilt mycket på himlen och evigheten. Idag tänkte jag på livet och på mina nya strumpbyxor. Har köpt tre nya par i olika modeller. Detta gör mig lycklig! Lindex är kung!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 kommentarer på “I’m looking forward to the day I die”

  1. Jag har funnit ännu en favoritblogg, heja dig 🙂
    Jag känner precis igen känslan som du beskriver, förresten. Lugnet, stillheten, jag tänker mig att det är rätt svalt också. Men man ska ju inte glömma att leva heller 🙂