Läste i NSD härom veckan en intervju med Dennis Lyxzen. Vanligtvis brukar jag gilla honom skarpt och tycka att han har bra åsikter. Men när jag läste intervjun med honom blev jag så trött.

(Citat ur NSD)

Bandet svingar som vanligt åt högern och USA men den här gången även mot religionen.

– Jag har aldrig känt något behov av att skriva låtar om det tidigare men nu har vi spenderat mycket tid i USA och då får man höra sådana band som Creed, Nickelback och en hel del nya hardcoreband som pratar om Gud och Jesus. Då blir jag så jävla less.

– Rock för mig har alltid personifierats av Robert Johnson, som sålde själen till djävulen. Det är så sjukt provocerande med alla dessa kristna rockband, så det känns tvunget att vi måste prata om det här.

Dessa uttalanden ifrågasätter inte journalisten. Han frågar inte vad Dennis Lyxzen egentligen menar. Men jag frågar: Vad menar han? Borde kristna inte få spela musiken de gillar? Vad är det som är fel med att just kristna gör det? Är han mot religionsfriheten? Eller är det den Rocken han vill beskydda från de klåfingriga troende? Det finns olika defenitioner av rock. Att rock för Dennis Lyxzen personifieras av någon som sålt sin själ till djävulen får stå för honom. Men Dennis Allsmäktiga, vilken musik ska Buddhister få spela, om det nu är du som avgör?

Dennis Lyxzen blir så jävla less. Då kan jag berätta vad jag blir jävligt less på: Korkade kommentarer från "rebelliska" människor som är konservativare än stofiler från medeltiden. Tänk om Dennis Lyxen sagt så här istället. "Det är så sjukt provocerande med alla dessa muslimska rockband. Vi har spenderat mycket tid i USA och där får man höra en hel del nya metallband som pratar om Allah och Mohamed. Då blir jag så jävla less"
Vad hade hänt om han sagt någonting sådant tror ni? Frågan är om NSD ens skulle publicera en sådan intervju? Det uttalandet kan ju tolkas som hets mot folkgrupp. Och det vore väl magstarkt till och med för Dennis. Anlendningen till varför folk kan vräka ur sig allt möjligt besynnerligt om kristna är därför att det är Politiskt Korrekt att kritisera kristna. Det är inte politiskt korrekt att kritisera muslimer. Typ.

Jag är kristen. Och är så less på att aldrig passar in i snäva ramar. På att folk ska berätta för mig vad jag får och inte får göra. Min slogan "Underbaraclara –  det kristet fashionistiska feministiska alternativ du älskar" har retat upp otaliga. Själva slogan är en omöjlighet för många. En motsägelse. Man kan inte vara en kristen feministisk fashionista! Men jag vill meddela att det kan man visst. Det går utmärkt. Det har jag bestämt. För jag är less på att andra människor bestämmer att kristna inte ska spela rock. Feminister inte ska raka benen och att vänstersympatisörer inte kan ha en modeblogg. I vänsterkretsar är jag för fashion. Och i de feministiska lägrena är jag alldellens för ytlig. Kristna dånar när de hör att jag är vänster och vänsterfolket dånar när de hör att jag är kristen. Folk som möter mig för första gången tror att jag är någonslags trivselbarbie. De stelnar till om jag nämner att jag röstar på FI eller att jag är är total absolutist. Jädrar anåda! Och att min blogg heter Underbaraclara har retat upp mången jantelagsivrare som inte tål ett aldrig så litet tecken på att man inte hatar sig själv.

Närå, jag är inte arg. Bara trött på fasonerna. Vadå: Man kan inte vara en kristen feministisk fashionista. !?

Säg inte åt mig vad jag kan och inte kan