Blir så ruskigt less på tjejtidningar. På VRs hemsida har de en ny manlig bloggare som svarar på frågorna "Hur tänker han?" Hatar att man alltid ska mystifiera män och kvinnor. Som att det motsatta könet var aliens!
Nu kanske ni undrar om jag tycker att män och kvinnor är exakt prick lika? Självklart är det skillnad på män och kvinnor! Män har snopp och kvinnor snippa. Har man missat det är man ganska borta. Och det är många saker som skiljer mig och Jakob åt. Men samtidigt finns det ingen som jag är mer lik än Jakob. Det är ju anledningen till att vi är ihop! Män och kvinnor är mer lika än olika är min fasta mening. Det behöver inte vara så himla konstigt allting.

Jag blir så less på tjejtidningsjournalistik. Den säger att män är konstiga och svårtydda. Spär på bilden av den slutna mannen. Den säger att man ska tyda hans signaler, tolka hans ord och analysera hans beteende. Istället för att bara PRATA med killen! Det är inte så svårt som man tror, och betydligt enklare än att försöka vara listig och luska ut det. Fråga vad han tycker. Säg vad du tycker. Strunta i myten om att män och kvinnor aldrig kan förstå varandra.

Tjejtidningar är generellt ren smörja. Innan jag träffade Jakob höll jag på med den typ av amatörsanalyser som erbjuds där. Inbillade mig och var slug. Läste tipsen och trodde på dem. När jag sedan träffade min Jakob insåg jag att jag var grundlurad. Det var så mycket enklare än vad de påstod. Och samtidigt så mycket svårare.

 I ett nummer av VR skrev de att man skulle göra slut när man inte säkert visste att man ville vakna upp med sin pojkvän resten av livet. Jag menar, gud, vilket crap! Hur ska man veta det? I så fall får man ju göra slut tre gånger i veckan. Jag tror aldrig att man blir helt säker. Därför att man inte KAN vara det. Jag frågade min mormor som är 82 år gammal, om när hon visste säkert att morfar var Den Rätta. Vet ni vad hon svarade? Hon svarade att det vet hon fortfarande inte! Poängen är att man aldrig kan vara riktigt säker. Aldrig kan veta riktigt. Det finns inga garantier. Men man måste våga prova. Och inse att det kommer tristare perioder, torrare perioder och kriser man måste gå igenom i ett förhållande. Och ger man upp direkt det blir tungt, får man aldrig uppleva den stora lyckan som kommer av att ha ridit ut en storm tillsammans!

Förguds skull, prata med varandra.