image1070

Jag har en egenskap som får folk att surna som mjölk i solsken. Som gör dem rosenrasande, frustrerande och faktiskt helt hysteriska. Som får dem att vräka ur sig de otrevligaste sakerna. Jag har nämligen inte på mobilen.

Detta med att inte ha på mobilen är att likställa med att leta barnporr på Pirate Bay. I alla fall om man ska tolka folks reaktioner. Man måste ha på telefonen så att alla kan få tag i en. Med de mest oviktiga funderingar och inaktuella spörsmål. Att inte ha på mobilen är likamed att vara socialt inkompetent och helt efterbliven. Om jag missat ett samtal, och ringer upp så möts jag alltid av en desperat röst som halvskriker: Var har du varit, jag har ringt dig hur många gånger som helst, och sedan ett förebrående Du har ju aldrig på mobilen!

Well, nu har jag surnat! Fattar ni inte att jag har stängt av mobilen av en enda anledning?: Att jag inte vill att ni ska ringa! Att jag vill vara ifred, jag inte vill prata. Fatta hinten! Det är helt absurt att människor tycker att de har rätt till MIN tid. Att de har rätt att kunna nå mig överallt närsomhelst. För er information så skaffade jag inte mobiltelefon för att alltid bli nådd. Utan för att kunna ringa typ SOS ifall det hänt något. JAG är ingen dygnetrunt larmcentral.

Alltsom oftast har jag dock faktiskt på mobilen (oavsett vad folk påstår). Men inte i bakfickan, utan i min handväska. Detta gör att jag inte alltid hör att den ringer. Kanske upptäcker jag ett missat samtal först efter en halvtimme. Katastrof! HÖR DU INTE NÄR DET RINGER?! är den trevliga hälsningsfras man får när man ringer upp. Nej, tyvärr inte! Det sjukaste med det här är att jag typ alltid har på mobilen. Utom när jag är ledig. Men till och med då lyssnar jag av mina meddelanden. Ibland har jag 14 missade samtal från någon desperat bekant. Vad begär ni egentligen av mig, männskor? Vad är så viktigt i erat liv att ni inte kan schjå er några timmar? Jo, när jag ringer upp och frågar vad de vill, så handlar det oftast om att de vill ses…om en månad.

Jesus, min Gud, Tiden är ur led!

(bild på min mobil. Repig, trasig men påslagen. Nöjda?)