Religiösa Ateister

Läste den här artikeln idag. Mycket bra. Säger det som jag länge tänkt. Vissa ateister talar föraktfullt om religioner. Trots att de själva tillhör den Gudlösa religionen Ateism. Man tror att ca 4 procent av världens befolkning är ateister. En ganska liten religion. Som precis som alla andra religioner baseras på tro och inte vetande.

Jag tror på kärlekens Gud
Vad tror du på?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 kommentarer på “Religiösa Ateister”

 1. Idag dog min älskade mormor, jag tror att hon är en duva & flyger runt med min morfar nu. Jag tror på kärleken för den har vi alla i oss. kram kram.

 2. Ylva: Vad trevligt 😀
  Olivia: Precis samma 😀 sjukt bra!
  Ida: Ok, intressant! Kallar du dig ateist eller agnostiker eller ngn annan fin beteckning?
  Vera: Jag tror på att Håkan Hellström finns. 🙂 Så långt kan jag sträcka mig!
  Emma: VAd fint 😀
  Emelie: Härligt!
  Prettyinpink: Åh, nej. Vad hemskt sorgligt. Jag tänker på dig vännen! Jag tror att när man dör så är det som att segla iväg i en båt. Vi som står kvar på land ser inte seglarna när de passerat horisonten, men för seglarna så öppnar sig en ny horisont, ett nytt hav att segla vidare på. Det är en fin tanke tycker jag 😀
  Amanda: Ojdå. Vad trist. Får man fråga vad som hände?

 3. Hmm, religion och religion. Det är väl en definitionsfråga. En livsåskådning kan jag gå med på att ateismen är. Själv tror jag inte på något speciellt, är inte så andlig, jag är precis som min pappa medan min mamma är lite mera religiös. Hmm är det något som får mig att hålla hoppet uppe är det väl tron på att andra människor är bättre än jag själv :/ för själv känner jag mig ganska värdelös ibland. Eller som pappa har sagt någon gång, att Gud (i någon mening) bor i mötet mellan människor. Jaja. Tack i alla fall Clara för en blogg som är ett måste varje dag.

 4. Tack för tipset, texten var intressant. Jag tyckte att
  Rosenberg fångade och fördjupade mycket sådant som jag själv har tänkt. Något jag många gånger har reagerat på är att man ofta stöter på ateister som verkar ha en
  väldigt oövertänkt syn på sin livsåskådning. På diverse forum kan man råka ut för människor som helt frankt deklarerar att man måste vara dum i huvudet om man tror på Gud, utan att alls verka inse att deras uppfattning om Guds icke-existens är lika litet en vetenskaplig sanning som min uppfattning om Guds existens är.

 5. Jeg er agnostiker som vil si at jeg føler at jeg verken kan benekte eller bekrefte en gudedom. Leser mye om religion og den troen som ville fallt meg nærmest hadde vært buddhisme, men tilhører altså ikke den religionen.

 6. clara, tack söta du. Jo, jag tror också på en ny början för de som dör…& jag är så tacksam att mormor somnade in på natten med korsordstidningen över huvudet & inte behövde vara sjuk & lida…kram på dej.

 7. jag kallar mig inte för någonting alls. jag bara är. man behöver inte överanalysera allt jämt…

 8. I likhet med alla kristna och judar så tror jag på “Abraham, Isak och Jakobs gud”. Fast när jag är med muslimer så nöjer jag mig med att säga att jag tror på Abrahams gud.