Årets fjantigaste liknelse

Har jobbat tio timmar och är så trött så jag vill lipa. Alternativt slå ner någon. Häromdagen blev jag så arg att jag kastade sönder min mobiltelefon. Folks reaktioner när de hör detta är "Kan du bli så arg?" En trevlig reaktion måste jag medge. Tydligen ger jag illusionen av en lugn och sammansatt människa som vänder andra kinden till. Precis som jag försöker vara. Men ibland misslyckas jag med mina föresatser. Då kan jag kasta sönder min mobil, eller slänga en stol genom rummet. Men bättre det än att ta ut det på mina medmänniskor tröstar jag mig med. En ny telefon kan man alltid köpa.

Jag antar att ilskan kommer av den extrema stress jag levt med sedan fyra år tillbaka. Oftast klarar jag det bra. Men ibland blir trycket för stort. Jag kallar det Äggskalskänning. Pratade med Katarina idag om hur det kommer sig att vi egentligen orkar? Men när man går igenom tunga saker läggs en extra växel in. Den är sjukt bra att ha. Trots att köra på den är lite som att låna bensinpengar från Finax Telefonlån. Allt verkar fine and dandy. Tills du en dag blir återbetalningsskyldig, med en ränta på 300 procent. Ingen mer bensin för dig baby. Och bilen stannar. Och bensin är inte det enda du behöver till råga på allt. Däck, ratt och kaross saknas. Bilen går inte igenom besiktningen och du måste skrotas. Men du har inte råd. Så du får rosta sönder på en åker. Jättekul.

För att slippa bli skyldig Finax Känslomässiga Telefonlån sjukt stora summor gäller det att leva så att du aldrig blir skyldig. Stanna hemma när du är ledsen. Gråt när du behöver grina. Släng porslin när du är förbannad. Och var glad när du får chansen.

Det här var årets fjantigaste liknelse. Jag gillart'!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 kommentarer på “Årets fjantigaste liknelse”

 1. hah, vilken rolig liknelse! Bra skrivet:)
  Du är förrsten utnämnd till en “rockin’ girl blogger” av mig, en kul grej som går runt i bloggosfären just nu! Kolla min blogg för mera info, sötnos!

 2. Men jag gillar verkligen uttrycket “leva så att du aldrig blir skyldig”! Jag tycker att det både är snyggt uttryckt och att det innehåller massor!

 3. Hej Underbara Clara!
  Läser din blogg ofta, tycker du verkar vara en härlig tjej. Vet inte vad det är du går igenom, men jag tycker det låter som om du kommer klara det bra! Skickar allt mitt stöd, och om det är nåt jag kan hjälpa till med så får du gärna maila.
  Känslor är bra, och till för att användas 🙂
  Vänliga Hälsningar från Sara

 4. Nano: åh, wow, det ska jag kolla in!!
  Ika: Tack 🙂 VAd roligt!
  Sara: Tack! Tro det eller ej, men det hjäper när jag känner erat stöd – från läsare som jag varken träffat eller känner. Det är konstigt. Men väldigt fint. Tack så mycket 😀

 5. Du äger! Är stolt över dig, över att det finns så kloka människor trots allt… Jag har också lärt mig, men det krävdes att den Emotionella Kronofogdemyndigheten kom och knackade på först. Man kan nog säga att jag fick en psykisk betalningsanmärkning tillsist, och precis som de ekonomiska tar det ett tag att bli kvitt den, men nu är jag faktiskt det! 🙂 Ta hand om dig…

 6. Emma: haha, vad bra 🙂
  Maria: Haha, ja, då är det verkligen kris. tack för berömmet och peppen och skönt att du fick betala av skulderna 😀