Phi Phi Paradise

Det ar sa flott har. Vi bor pa varldens mysigaste stalle pa en ensam liten strand. Mamman som ager stallet ar en supermatriark som far mig och Jakob att kisa av lycka nar hon ger order at smapojkarna. Vi badar i turkosa laguner under hundrameterhogaklippor bekladda med regnskog. Igar lag vi i timmar pa stranden i varsin hangmatta och sag manen stiga ur havet.

Forsta dagen brande vi oss sa illa att vi fick stanna inne dagen darpa. Otroligt korkat. Vi snorklar och aker bat overallt eftersom att den har on saknar vagar. Nagon dag ska vi fara och dyka med hajar. Spannande.

Jag onskare att vi hade bilder att visa, men ni far se nar vi kommer hem istallet. Forestall er bara paradiset sa kan ni tanka er hur det ser ut.

Nu: Atergang till pineapplelassi och solstolen!

Vi saknar er.

Till familjen: Vara mobiler funkar inte, maila om det ar ngt sarskilt.

Forresten om ni lasare har ngagra bra Koh Lanta eller Phukettips sa mottages de garna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

31 kommentarer på “Phi Phi Paradise”

 1. Om ni ska till Phuket tycker jag absolut att ni bör ta er till Koh Similan också. Det är en ö-grupp som är klassad som nationalpark och helt oexploaterad.

  Similan har blivit utsedd till att ha bland de vackratse stränderna i världen och även de bästa dykvattnen. Ni kan antingen åka på dagstur men jag rekommenderar er att övernatta i tält som finns upptställda på ön där parkhögkvarteret ligger.

  Similan hör absolut till en av mina favoritplatser i Thailand.

  Hoppas ni får en fortsatt trevlig resa!

 2. ååååååå, va härligt det låter!!
  jag hoppas att ni får ha en fortsatt trevlig resa:D

 3. Nu blir jag också sugen på att resa utomlands. Till ett varmt härligt ställe med underbar natur och massor att upptäcka… Hoppas ni får en fortsatt härlig resa!! 🙂

 4. Ta en speedboat från Koh Lanta till Koh Rok – underbar strand och snorkling! Man kan även bo över på Koh Rok om man vill. Koh Lanta har en finfin fiskrestaurang som jag tror heter Lanta fish. Den ligger på pålar vid infarten från Koh Phi Phi – billigt och underbart gott! Vill ni lära er att laga thaimat så rekommnederas “Time for lime” som två norska tjejer driver på stranden längst norrut. Må så gott och njuuut!

 5. Mellan Kho Lak och Phuket kan man ta en två timmars båttur till Similan Island . Där kan ni snorkla och klättra upp på en jätteklippa! Och stranden är alldeles vit!

 6. Hej!
  Undvik Phuket, det räcker gott och väl med några få dagar där. Phuket suger musten ur en. Men gillar man shopping med mycket fejk är man i himmelriket. Därimot som många andra nämner, Khao Lak. Mysigt med billiga småhotell på “huvudgatan”. Gillar man stora pampiga ställen är det bara att söka sig mot stranden. I Khao Lak är det avslappnat och attityden är skön, inte som i Phuket. Att åka till Similan islands är nog det bästa man kan göra. Sök bara upp en dykshop och boka en dyk- eller snorkelltur. Även om du inte har PADI så kan man se underbara djur från “bara” ett snorkellavstånd.

  Hamnstaden på Phi phi har de goaste pannkakorna till bra priser. Baguetterna är jättegoda med! Gillar du att laga mat skall man absolut gå till Pum´s köksskola som ligger i en av de små gränderna. Proffsigt och roligt.

  Men det man skall göra mest av allt är väl att bara proppa i sig Pad thai! Mmmm, vad det är gott!
  Att åka statligt i Thailand kostar ingenting, government bussarna går överallt och nästan hela tiden. Turistbussar är dyra.
  Ha en underbar resa och njur, Thailand har fin, fina skatter att finna!
  ps. Bli inte lurad av tuk-tukförarna i Phuket 🙂

 7. Tror inte ni missar så mycket om ni skippar Lanta – jo, förresten, 30 000 Brommasvenskar;-) Vad härligt ni har det!

 8. ååååååååååååååååå… jag och j skulle ha åkt ungefär nu, men pga lite olika skäl blev det inte av (mest ekonomiska) men nu kan jag inte för mitt liv föreställa mig en enda anledning till varför vi inte åkt…………… kram!

 9. ååh, lyckost! Skulle gärna vara där du är just nu, istället för i den här kalla snöiga göteborg! Men iaf, om du ska till phuket så rekommenderar jag FantaSea.. verkligen paradis!!
  Och shopping i Bangkok är bäst. Men njut av din tid där!

 10. Hoppas ni njuter och har det underbart skönt i solen. Här njuter vi av en Glad Jul (f’låt Påsk).

  Jag har en fråga… till din mormor egentligen. Skulle inte du kunna be henne förklara hur hon gjorde de alldeles superba vågorna à la 20-30tal i ditt hår för ett tag sedan. Jag försöker och försöker men det blir inte så lyckat. Hade varit så kul om du ville lägga ut en beskrivning på hur man gör på din blogg.

 11. clara! jag älskar din blogg! dina bilder är underbara och hoppas att din resa är likaså. jag älsade i alla fall thailand så sent som i februari, så jag tvivlar på att du gör det motsatta – hatar alltså. paradise! speciellt phi phi. 🙂 /em

 12. hej! åh vad du är fin. jag får sån oerhörd livsinspiration och vill bara leva livet och blir så tacksam och mår så bra när jag läser din blogg. vill bara att du ska veta det. dina foton är så vackra. alltid. det är fantastiskt. och du verkar vara en så himla go och härlig tjej, varm och ödmjuk och vänlig och så. jag önskar dig allt gott i livet.
  har lite frågor bara, och jag vore så tacksam om du ville svara, snälla. du har nog sagt det innan, men vad använder du för kamera och vad har du för tillbehör till den? och hur gör du för att få bilderna så vackra, ljus och så klara färger och fin skärpa och så? vilka effekter arbetar du med? i kameran och efteråt?
  jag har en Nikon men kommer inte ihåg riktigt vad den heter. snälla du kan väl berätta lite om hur du gör för att få bilderna så fina? till exempel den där du sitter i solen i thailand och ja, alla bider i allmänhet. jag skulle verkligen uppskatta det. jag håller på och övar mig på att ta fina bilder, jag tycker verkligen om att ta kort. men de blir inte så fina..
  ta hand om dig och njut i thailand, hoppas ni har det underbart. har varit i thailand två gånger, på phi phi en gång, det var fantastiskt, jag älskar det. gvd, kram

 13. Nu tänker jag göra mitt bästa och inte gnälla som ett bortskämt barn. Jag har väldigt nyligen hittat hit, på riktigt, och fastnat. Du var en mysig källa i vardagen som kan värma i det rusande blodomloppet. Och så åker du bort… lagom tills att jag är hungrig efter mer. Får väl läsa i arkivet under tiden och önska en härlig solsemester. Försvinn inte
  bara för länge nu. Jag vill bli en clara-junkie…

 14. Dreamy Spa på Koh Lanta.
  Om inget annat så måste ni kika in där.
  Helt fantastisk service, trevlig personal och underbara behandlingar.
  Minns inte vad behandlingen hette, men jag blev insmord i någon sorts gurk-lotion när jag hade bränt mig och gudars vilket himmelrike det var!
  Längtar efter att få se bilder när ni kommer tillbaka.

 15. Vet du, och det här har jag länge tänkt säga, men du är nog min absoluta favoritblogg, jag menar du skriver på ett sådana sätt att man blir helt tagen! Åh, du får aldrig sluta med det. Fortsätt såhär 🙂

 16. Hej, älskade barn!

  Så härligt att höra att ni har det bra!
  Vi har haft en fin vårvintersolig påsk i Kalvträsk.
  Clara – hundprogrammet var underbart. En riktig hollywoodhistoria.
  Kram från Annika

 17. One of the more impressive blogs Ive seen. Thanks so much for keeping the internet classy for a change. Youve got style, class, bravado. I mean it. Please keep it up because without the internet is definitely lacking in intelligence