snakes and bites

Hola! Nu ar vi pa Koh Lanta, men vi har bestamt oss for att fara harifran, Phi Phi var mycket finare och mycket farre jobbiga svenska hockaykillar. Idag atervandervi dit.

Vi har blivit sjuka! sSom vanligt nar jag och Jakob reser bort rakar vi ut for massor av skit. Jakob har haft ont i ett ora, vi trodde att det var onroninflammation, men det var det nog inte. Jag har haft magsjuka i tva dagar. Inte kul. Men nu borjar vi i alla fall att krya pa oss.

For tva dagar sedan var vi pa djungeltrekking, det var en upplevelse. Vi akte forst elefant ratt lange, for att sedan fa en privatguide som visade oss vagen till ett vattenfall. Medan vi trekkade sag vi vilda apor och fladdermoss i grottor oh massa vilda flotta djur. Pa vagen hem gick jag sist och helt plotsligt kommer en orm ringlande mellan mina ben (svimma nu inte kara Annika Herrstrom) och jag skriker till. Guiden kommer genast farande och undrar om den bet mig. No svarar jag. Good. Very poisonus. Dangerouse. Jahapp men det kandes ju skitbra med tanke pa att jag var barbent i flipflops! Tank om den bitit mig! I alla fall. Innan vi ater var trygga vid lagret motte vi tva farliga ormar till.

Forovrigt har vi det ratt flott. Ni skulle bara veta!!

Jag har forstatt att vissa lasare har Claraabstinens. For er rekommenderar jag att ni laser var resedagbok fran var hemska Indienresa forra aret. Om man gillar att lasa om folk som lider kan ni kika dar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

21 kommentarer på “snakes and bites”

 1. Hej Clara! Tycker mycket om Din blogg och Dina bilder. Skickar här en länk till en kanadensisk fotograf som jag tror att Du kanske skulle gilla. Kram!

 2. Sedan förut har jag bestämt mig för att inte åka till Australien. Nu vet jag att även Thailand måste läggas till denna lista.
  Kram! Annika

 3. hej clara! har en gissning på vad det kan vara för öronproblem: extern otit eller på svenska hörselgångsinflammation. man kan få det när man är i vatten mycket och örat inte får torka ordentligt, vilket ju är mycket troligt i det här fallet. jag har drabbats alla gånger jag har varit i thailand eller liknande länder.. det finns droppar som man kan använda mot eländet, men jag har alltid tagit med mig från sverige så jag vet inte vad det kan heta där. men pröva att fråga på ett dykcenter, de har alla gånger koll. annars prova att skölja med flaskvatten efter bad eller om ni har med er alsolsprit så använd det. och tänk på att inte bada i typ vågor där det kommer med en massa sand och skit, det förvärrar bara. och prova att inte sova på örat, så det får lufta lite.. hoppas att det blir bättre, det är ett rent helvete om det blir värre, då måste man till läkaren och rengöra örat med en sug som gör ofantligt ont.

  ha en underbar resa!

 4. ..och jag glömde en sak; peta för guds skull inte i örat, det gör det bara värre, inga topz!

 5. Oj, tur att den inte bet, hoppas inga fler ormar dyker upp, så många som ni stött på redan. Och håll dig frisk och ha en fin semester 🙂

 6. Jag var förmodligen på samma ställe som dig för två veckor sedan om vattenfallet nästan var obefintligt? Annars finns det fler likadana turer i guess, har haft ormfobi hela livet så jag är evigt tacksam att jag inte råkade ut för samma sak som dig!

 7. Grymt skön blogg du har, var i thailand förra året och jag blev också magsjuk och jag har ett tips som en som jobbade på en resturang gav mig, gör en form av risgryns gröt (den ska vara vattning) med jätte mycket salt i eftersom det ska tydligen rensa och döda alla bakterier och kan erkänna att jag var fullt frisk dagen efter! 😛

 8. Clara! Jag har hittat din blogg och läser igenom arkiven. Tusen tankar snurrar kring och jag kan knappt förstå att jag är så fascinerad. Nu har min svacka vad gäller att fynda second hand gått över och det är så fint att läsa om allt du skriver! Fint med Thailand. Hoppas ni inte är sjuka längre!

 9. Läste hela dagboken från Indien. Vilken misär, jag antar att ni själva undviker att läsa den… Jag skulle nog nästan raderat dagboken och alla minnen om det var jag… 🙂 Skämt åsido, Jag vill nästan skicka er en kram fast det var länge sen ni kom hem därifrån!
  Det är fantastiskt att resa men hemskt hur liten man känner sig när man blir sjuk, och det är ju NÄR man blir sjuk det handlar om, inte OM man blir sjuk… Jag har aldrig varit så smal som när jag kom hem från 6 veckors resande i Indien…
  Min Pojkvän ville åka till Kuba eller Filippinerna för nåt år sedan, men jag tyckte att nej tusan för att åka bort och vara mer eller mindre magsjuk hela tiden, så vi åkte till Toskana, Italien istället. Gissa vem som blev magsjuk? Jag! Fast bara en natt och sen blev jag snabbt bra. Bla bla bla jag bara blajar… Tur att ni verkar haft det iaf lite bättre i Thailand!!

 10. Very cool! Nice topic and post, as we were just talking about what things can happen in the medicine industry. Also we will submit your article to our social network and our twitter, thanks and please post our comment, as we will put a link as well on our blog to your article.

 11. Thanks for taking the time to discuss this, I feel strongly about it and love learning more on this topic. If possible, as you gain expertise, would you mind updating your blog with extra information? It is extremely helpful for me..

 12. One of the more impressive blogs Ive seen. Thanks so much for keeping the internet classy for a change. Youve got style, class, bravado. I mean it. Please keep it up because without the internet is definitely lacking in intelligence

 13. Thank you for sharing. At the same time,i love best pram very much .Welcome to look at my website and blog articles.Hope we can become good friends, and exchange and to help each other!