Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 kommentarer på “pojkstreck och manipulerande flickor…”

 1. Det här är så intressant! Jag skrev en b-uppsats i genusvetenskap om hur flickors vänskap framställs i ungdomslitteraturen, och resultatet jag fick fram är skrämmande. Flickor sviker, fryser ut och lämnar sna vänner för pojkar. Fast det inte alls är så i verkligheten. Suck.

 2. Precis den dagen som du publicerade det första blogginlägget hade jag och en kvinnlig vän under en fika diskuterat ämnet. Jag tycker precis som du att det är så himla fånigt med tjejer som anser sig så “tuffa” och som verkligen inte “tar nån skit” från andra tjejer att de förtjänar att få räknas som “en i grabbgänget”. Jag har själv ungefär lika många kvinnliga som manliga vänner och inte har jag märkt att det är någon skillnad i vänskapsrelationerna. Båda könen snackar lika mycket skit, skillnaden beror helt på VEM personen ifråga är. Vissa killar hatar skitsnack, vissa tjejer också. Vissa killar är riktiga “skvallerkärringar” och vet inget bättre än att få höra det smaskigaste som sagts och gjorts av andra i bekantskapskretsen. Don efter person, säger jag.

 3. Hej!
  Jätte bra skrivet!
  Dock står det inte i Bibeln att det var just äpple vilket är lustigt att hela den kristna världen säger, det står bara fruktträd, menmen de hade inte så mycket med texten att göra, som för övrigt är så sann så!

 4. Mikaela: Woha. Bra att du gjorde en uppsats på det temat. Det behövs
  Ann: Aha! Go You!
  Caroline: haha, jag vet. Jag skrev först frukt. Men jag tyckte att det var så schysst i meningen att hon bjöd på äpplen. Läste någonstans att det troligvtvis var en persika som hon bjöd på 🙂