torgskräck

Jag hatar att gå igenom stan en solig varm dag när folk trängs och äter glass och har så treeevligt. För folk glor. Ja det gör de. Och jag tänker så här

– Har jag något mellan tänderna?

– Har jag för korta shorts?

– Har jag för rosa läppar?

– Har jag för höga klackar?

– Har jag konstiga kläder?

– Känner någon igen mig från min blogg?

Ja ni kan förstå att det är en plåga. Man utvecklar snart torgskräck och cyklar omvägen runt stan för att slippa bli uttittad. Men jag antar att det är så de flesta känner sig när de passerar torget en solig dag? Det är lixom hela tanken med torg. Synas och bli sedd. Sätta skräck.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 kommentarer på “torgskräck”

 1. svaret är nej clara.
  nej!
  på alla frågor utom den sista.

  eller ja. den första också för den delen, den har jag svårt att bedöma utan att ha sett dig tidpunkten i fråga.

 2. oj vad jag känner igen mig. jag tror det är extra påtagligt när man bor i en liten stad, det är så himla likriktat, om man inte klär sig som alla andra så syns man direkt. i sthlm blir jag inte alls uttittad på samma sätt, där är folk vana vid olika stilar. alla är så efter där jag bor! om man har ngt på sig som är trendigt så fattar ingen det, för alla ser ut som svennar. men jag tycker man ska kunna klä sig som man vill, utan att bli utstirrad. för man börjar nästan tro att man är ett ufo till slut. så jag brukar också ta omvägar för att slippa gå genom “centrum”.

 3. Så känner jag också, jag kan gruva mig innan jag ska in till stan särskilt när det nu är så fint väder som du säger. Skönt att höra att det finns fler..

 4. Det är inte lätt att vara coolast i stan, kära du! Klart folk kollar! Önskar dom vågade vara lika coola som du!
  Du är en finfin förebild Clara, och då får man utstå både spott och spe och visk bakom ryggen. Men om du råkar höra dom viskningarna och vänder dig om så ser du skocken som följer efter dig…

 5. Känner precis samma sak. Men du, om folk tittar på dig är det nog bara för att du är så snygg och har så cool stil! Torget är din catwalk!

 6. Jag tror de glor på dig för att du är så snygg, en lång dam i klackar, hur kan man inte glo på en sådan uppenbarelse.

 7. Jag som är kort (163) och väger nära 100 kg känner också att folk kollar. Däremot har det inte satt minsta skräck i mig. Jag är stolt över den jag är, vet att jag klär mig i kläder som är snygga på mig och går alltid rak i ryggen. Jag tror på allvar att de flesta inte tittar för att jag är tjock, uan för att jag har utstrålning.

  Du är superfin Clara! Klackarna är inte för höga, shortsen inte för korta och läpparna inte för rosa, du är ju helt fantastisk!

 8. haha jag är preecis tvärtemot. jag njuter till fulla drag av att gå över ett fullsatt torg. jag sträcker på mig, ler och folk tittar. och jag älskar det! jag känner mg så fruktansvärt snygg då. så jag kollar lite extra flörtigt på alla killar, får en flörtig blick tillbaka och känner mig ännu snyggare. och så fortsätter det.

 9. Lustigt. Jag skrev ett liknande inlägg ikväll. Det är exakt den känslan jag brukar ha när jag går på stan och det är mycket folk i rörelse. Detta stirrande. Varför? Men det här med att klä sig anonymt har aldrig varit min grej och jag är glad att det inte är din grej heller, för jag gillar att titta in hos underbaraclara!

 10. Nej, jag är som Andrea! Sträcker på mig, känner mig vacker och slänger kanske en blick. Däremot får jag denna känslan när jag ska snacka engelska. Jag är egentligen inte så dålig på det, men jag tycker det är läskigt och känner det som att alla synar allt jag säger efter fel 😉
  Önskar dig en fin dag, Clara!

 11. åh. jag vet. känner så varje dag. överallt. så hemskt. och så hämmande. och så tramsigt. när man är 25 år borde man kommit över alla tonårskomplex. men icke.