ja ä’ änte bitter!

Två artiklar har väckt stor debatt här på VFs hemsida. Bland annat att ett gäng miljöaktivister spärrat av E4an och att porraktivister krossat skyltfönster till butiker som säljer herrtidningar.

Bland alla kommentarer hittade jag den här klockrena från någon som kallar sig Antiklimax

Ja, är det inte picknick på E4:an, med tofupålägg och skitiga dreadlocks-är det riksflator som vandaliserar närbutiker i stan. Det är så man skämms för att vara stadsbo/…/

Och jag måste hålla med dig Antiklimax. Jag skäms också över att vara stadsbo. I alla fall tillsammans med någon så trångsynt som dig. Jag är så trött på slitna generaliseringar. Jag är så less på bittra oldies som ogillar feminister och miljökämpar och unga i allmänhet som brinner för någonting. Aktionerna som gjorts kanske är fel, men det nedlåtande sätt du avfärdar dem på är mycket värre. Vad är det som får dig att tro att just flator ogillar porr? Och hur kan du ha sådan insikt i veganers hygien? Världen är inte svartvit, min vän. Men visst. Ska vi generalisera kan jag väl få gissa vad du är?

Blasé vit heterosexuell medelålders man

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15 kommentarer på “ja ä’ änte bitter!”

 1. Alltså, jag har sås vårt att förstå att det finns folk som fortfarande tycker så. I min värld accpeterar man alla, alla är feminsiter, man skiter fullständigt i om andra är hetero, homo, bi eller vad som, och så vidare. Det känns konstigt att det är 2008 och vissa inte fattat grejen.

 2. Antiklimax har ju helt rätt. Alla ska vara så jävla extrema hela tiden, alla ska praktisera någon sjuk -ism. Gärna den urspårade feminismen, som i och toleransens namn inte tolererar någon åsikt som avviker från den egna och med glädje och iver placerar in folk i grupper efter kön. Och “unga i allmänhet”, nja, tror inte att unga i allmänhet förespråkar attacker mot närbutiker och att sätta sig E4 för att få sin vilja igenom.
  Unga i allmänhet vill nog bara få tycka som de vill, konsumera porr om de vill, köra bil om de vill och äta djur om de vill, utan att den ekologiska-genus-godkända åsiktspolisen slår till.

 3. Marina: Haha, ja jag la till den!
  Åsa: Ja, man häpnar!
  Rakel: puss!
  Jens: Jahapp. Det är din åsikt. Jag vet inte vilka unga du träffar men mina vänner ÄR engagerade. Och det är fantastiskt. Det är jättetrist att du har så många fördommar och har så extrema urspårade åsikter om feminism och annat. Guds frid hörru!
  Tove: Bra 🙂
  Clara: Ahum!! 😀

 4. Du har nog en lite annorlunda syn på engagemang. Mina vänner är också engagerade, jag är engagerad, men ingen av oss har funderat på att slå sönder saker för att få vår vilja igenom. Varför kan folk inte bara få vara som de vill, och vara det i fred?
  Och fördomar har vi alla.

 5. jens: Svaret på din fråga: när folk gör som de vill innebär det ofta att andra människor, eller djur, får lida på grund av det.

 6. Bra skrivet kära Clara!

  Men Jens- Herregud, vad snackar du om? “Någon sjuk -ism”? Anser du att det är sjukt att kvinnor och män ska vara jämställda?! Det är liksom det som feminismen går ut på och självklart borde det inte accepteras att människor 2008 inte är feminister!

 7. Det är garanterat ingen medelålders man som skrivit inlägget under signatur Antiklimax. Det är någon född på 1970- eller 1980-talet. Det finns inga 1940-talister som vet vad tofupålägg är, eller hur man stavar ordet “dreadlocks”.

 8. Right on. Generaliseringar av alla slags grupper av olika slag är så jävla, vansinnigt frustrerande. Tack för ett slag i bordet mot det!